Gündem ‘İstanbul çağdaş sanatın merkezi’

‘İstanbul çağdaş sanatın merkezi’

22.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Financial Times’ın dünkü sayısında ‘İstanbul’da yaşamak için 5 neden’ başlıklı bir haber yer aldı. “İstanbul’un çağdaş sanat merkezi” olması kentte yaşamak için ilk neden olarak sayılırken haberde 16. İstanbul Bienali’ne ve İstanbul Modern’e de yer verildi

‘İstanbul çağdaş sanatın merkezi’

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda, 14 Eylül-10 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 16. İstanbul Bienali, aralarında Financial Times ve The Telegraph’ın da bulunduğu dünyanın önde gelen yayınları tarafından 2019’da görülmesi gereken sanat etkinlikleri arasında gösteriliyor. 16. İstanbul Bienali Fransız yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud’un küratörlüğünde ‘Yedinci Kıta’ başlığıyla gerçekleştirilecek. Haberde 16. İstanbul Bienali’nin, 2019 uluslararası sanat takviminin en ilgi çeken etkinlikleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

‘Mutlaka görülmeli’

İstanbul’un “Hızla gelişen parlak bir güncel sanat sahnesi” olduğuna dikkat çekilen haberde şehrin modern sanat müzesi İstanbul Modern’in Boğaz kenarındaki mekânının ünlü mimar Renzo Piano tarafından milyonlarca dolarlık bir projeyle yenilendiği ve 2021’de yeniden açılana kadar sanatseverlerin müzenin koleksiyon ve sergilerini Beyoğlu’ndaki geçici mekânına görebilecekleri de belirtildi. İngiltere’nin en çok okunan günlük gazetelerinden The Telegraph’ın ünlü sanat eleştirmeni Louisa Buck tarafından kaleme alınan “2019’da mutlaka görülmesi gereken sanat etkinlikleri” başlıklı haberde, Venedik ve Sharjah bienalleriyle birlikte 16. İstanbul Bienali de yer aldı. Haberde “prestijli bir şekilde devam eden” bienalin, İstanbul’un doğu ile batı arasındaki kültürel ve coğrafi bir kavşak olarak üstlendiği geleneksel rolünden faydalanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘İstanbul çağdaş sanatın merkezi’
Listede İstanbul ayrıca sokak yemekleri, kafeleri ve tarihi yapılarıyla da anlatıldı. Londra ve New York merkezli önemli sanat gazetelerinden The Art Newspaper da İstanbul Bienali’ni kaçırılmaması gereken sanat etkinlikleri arasında gösterdi. Gazetenin editörlerinden Gareth Harris’in 20 Aralık 2018 tarihli seçkisinde 16. İstanbul Bienali’nin Antroposen çağından esinleneceği vurgulandı.

The Art Newspaper’in Çin baskısı The Art Newspaper China da, 2019’da görülmesi gereken sanat etkinlikleri listesinde 16. İstanbul Bienali’ne yer verdi.

İstanbul Modern de listede

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern ve Karaköy’deki yeni binası da FinancialTimesPropertyListings’de (Emlak Haberleri) yayınlanan Jessie Williams’ın 21 Ocak tarihli yazısında “İstanbul’da yaşamak için 5 neden” başlıklı tavsiye listesinde yer aldı.

İstanbul’un dinamik bir çağdaş sanat ortamına sahip olduğunun vurgulandığı yazıda İstanbul Modern de “Boğaz’ın kıyısında yer alan İstanbul Modern’in yeni müze binasının dünyaca ünlü mimar RenzoPiano tarafından tasarlandı” sözleriyle tanıtıldı. Müzenin Karaköy’deki yeni binasının 2021 yılında kapılarını yeniden açana kadar tüm faaliyetlerini eski binaya yakın mesafedeki Beyoğlu’nda yer alan geçici mekânında sürdürdüğü belirtildi.