Gündem İstanbul çikolata festivali ne zaman?

İstanbul çikolata festivali ne zaman?

21.04.2018 - 17:11 | Son Güncellenme:

Çikolata kadın erkek demeksizin çoğu insan için adeta bir tutku. Bahar aylarının da gelmesiyle artan tematik festivaller arasında kendine yer bulmayı başaran çikolata bu festivallerden biriyle tutkunlarıyla buluşacak. Peki Çikolata Festivali ne zaman ve nerede?

İstanbul çikolata festivali ne zaman

Çikolata festivali

Haberin Devamı

Her yıl İstanbul, İzmir, Ankara gibi birçok farklı şehirde gerçekleşen çikolata festivalleri bu yıl da 4-5-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sirkeci Garı’nda sevenleriyle buluşacak. Birbirinden farklı birçok lezzetin bulunacağı festivalin bu yılki konsepti ise “İstanbul Çikolata Kokusuna Bürünecek" olarak belirlendi.

Bilinen markalara ait lezzetlerin olduğu kadar özgün ve yeni lezzetlerin yer alacağı festival bu yıl Toyota Hybrid sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festivalde katılımcıların da aktif rol alması bekleniyor. Öyle ki, ziyaretçiler etkinlik süresince çikolata ile alakalı gösterilere ve çeşitli workshop etkinliklerine katılabilecek, farklı kıvamdaki çikolatalarla bebaber birbirinden lezzetli tatlılar yapabilecekler, gerektiğinde sevdiği tatlılarla alakalı tarif alabilecekler. En önemlisi de tüm ziyaretçiler çikolataya doyacaklar.

Haberin Devamı

Çocuklara özel etkinlik alanları

Bu yılki konseptle beraber çikolata festival alanı sadece büyüklere değil aynı zamanda küçüklere de hitap ediyor. Dişleri çürür gerekçesiyle çikolata tüketim oranları kısıtlanan minikler için festival, kısa süreli de olsa dilediklerince yiyebilecekleri çikolata imkanı sunuyor. Festivalin çocuklara ayrılan bölümünde birbirinden yaratıcı oyun aktiviteleri ve eğitici programlar da minik ziyaretçilerini bekliyor. Bu sayede küçükler eğlenirken öğrenecek, çikolata yerken keyifli dakikalar geçirmiş olacaklar.

Festival ücretli mi?

Bu tarz festivallerin ortalama bilet fiyatları 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Biletler şu an internet üzerinden satışa sunulmuş durumda.

Sirkeci Garı’na nasıl gidilir?

Bu yıl İstanbul’un tarihi mekanlarından Sirkeci Garı’nda gerçekleştirilecek etkinliğe ulaşım da oldukça kolay. Anadolu yakasından etkinliğe katılmak isteyen ziyaretçiler vapur yolu ile Eminönü’ne geçerek kısa bir yürüyüşle festivale ulaşabilirler.
Ayrıca T1 tramvay hattı ile de Sirkeci Garı’na ulaşmak mümkün.