İstanbul İstanbul Comics & Art Festival 8 Eylül'de Başlayacak

İstanbul Comics & Art Festival 8 Eylül'de Başlayacak

30.08.2017 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

İstanbul Comics & Art Festival 8 Eylülde Başlayacak

Bu yıl ikincisi düzenlenen 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), çizgi roman ve çizgiye dair tüm sanatları bir araya getiriyor.

İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında çizginin dört farklı disiplini graffiti, çizgi roman, illüstrasyon ve animasyon sanatlarını biraraya getirecek, workshoplar, sergiler ve söyleşilere ev sahipliği yapacak, ünlü çizerleri çizgi severlerle buluşturacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), çizgi roman ve çizgiye dair tüm sanatları bir araya getiriyor. 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival sevilen karikatüristleri, çizgi roman, animasyon, illüstrasyon, graffiti sanatçılarını ve alternatif sanat performanslarını bünyesinde toplayarak workshoplara, söyleşilere, sanatçı oluşumlarının sergilerine ve imza günlerine ev sahipliği yapacak.

Yetkililerden alınan bilgilere göre bir şehir festivali olarak tasarlanan İCAF, çizgi roman ve çizgiye dair tüm sanatları bir araya getirecek. Festival workshoplar, sergiler ve söyleşilere ev sahipliği yapacak, ünlü çizerleri çizgiseverlerle buluşturacak. Festivaldeki workshop etkinlikleri arasında “Comic Drawing Workshop”, “İlüstrasyon Atölyesi”, “Hand Lettering”, “Paper Cutting”, “Kolaj Atölyesi”, “Stencil”, “Suluboya Atölyesi”, “Mandala”, “Book Binding”, “Origami Lamp”, “Marker”, “Fanzin Atölyesi”, “Animasyon Atölyesi”, “Karakter Atölyesi” ve “Skateboard Atölyesi” yer alıyor. Festival, karikatür ve mizah dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma ve eserlerini yakından görme imkanı da sağlıyor. İCAF’a katılan isimler arasında Hicham Habci, Emrah Ablak, Ethem Onur, Furkan Bilgiç, Kutlukhan Perker, Devrim Kunter, Erdil Yaşaroğlu, Yıldıray Çınar, Sedat Girgin, Ethem Onur Bilgiç, Furkan Birgün, Sümeyye Kesgin, Selçuk Ören, Cem Güventürk, Esen Karol, Çağıl Ömerbaş, Ali Paşaoğlu ve Beril Ateş bulunuyor. İCAF’ta bu yıl yine şehrin en iyi graffiti sanatçıları performanslarını gerçekleştirilecek. Graffiti sanatçıları arasında Brezilyalı sanatçı Manoel Quitério Santos da yer alıyor. Şehir temalı, animasyon film seçkisi ise üç gün boyunca gösterimde olacak. Ünlü çizerlerin imza günleri de düzenleyeceği İCAF’ta Kutlukhan Perker, “İnsomnia” kitabının lansmanını gerçekleştirecek. İstanbul Comics & Art Festival’in açılış partisi 8 Eylül’de gerçekleşecek.