Gündem İstanbul’da 140 adrese eş zamanlı baskın

İstanbul’da 140 adrese eş zamanlı baskın

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye çapında düzenlenen terör operasyonlarının en büyüğü İstanbul’daydı.

İstanbul’da 140 adrese eş zamanlı baskın

IŞİD, PKK, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine yönelik baskınlara, polis helikopterleri de havadan destek verdi. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda 103 kişi gözaltına alınırken, IŞİD’e yönelik gözaltıların 36’sının yabancı uyruklu kişiler olduğu belirtildi. Bağcılar, Okmeydanı, Gazi Mahallesi, Küçükçekmece, Sarıyer ve Kağıthane yoğunluklu baskınlarda, 6 tabanca, 5 pompalı tüfek, çok sayıda mermi ve satır, 1 şok cihazı ve 1 dürbün ile çöl ortamında kullanılmak amacıyla hazırlanmış askeri kamuflajlar ele geçirildi.

Canlı bomba iddiası
Ekipler, operasyon yapılacak adreslere girmeden önce geniş güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ekipleri çevrede kordon oluştururken, zırhlı araçlarda ise özel ekipler bekletildi. Çelik yelek ve kalkanla Bağcılar’da bir binaya giren polislerle, DHKP-C üyesi Güray Özarslan arasında çatışma yaşandı. Özarslan, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Özarslan’ın canlı bomba olarak aranan bir isim olduğu iddia edilirken, hakkında arama kararı bulunduğu DHKP-C üyeliğine ilişkin 22 suç kaydına sahip olduğu öne sürüldü. Olayın ardından eve girerek inceleme yapan Özarslan ailesinin avukatları, polisin odaya girer girmez ateş açtığını ve yaşananın çatışma değil infaz olduğunu iddia ettiler.
Yine Bağcılar’da son dönemde adı sık sık IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasıyla anılan Halis Bayuncuk da gözaltına alındı. IŞİD’in Ömerli’deki Bayram namazını kıldıran Bayuncuk, geçen yıl El Kaide davasında tutuklu olarak yargılanmıştı. ‘Ebu Hanzala’ kod adıyla bilinen Bayancuk’un IŞİD’e transferleri organize ettiği iddia edilirken, terör örgütü IŞİD’in bazı basın organlarında köşe yazıları yazdığı ve örgüte eleman kazandırmak için çalışmalar yaptığı öne sürüldü. Eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayuncuk’un evinde örgütsel dokümanlar ve dijital malzemelerin bulunduğu belirtildi.