Gündem İstanbul’da 3.5 milyon liralık zehir operasyonu

İstanbul’da 3.5 milyon liralık zehir operasyonu

22.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 7 ilçede düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 152 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi, 13 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da 3.5 milyon liralık zehir operasyonu

İstanbul’da yedi ilçede düzenlen yedi ayrı operasyonda 3 milyon 500 bin lira değerinde 152 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda aralarında Bulgar uyuşturucu kuryelerinin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları alan ve istihbarat çalışmalarında şehir genelinde belirlediği torbacı ve uyuşturucu kacakcılarına yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda Bahçelievler, Bakırköy, Beyoğlu, Fatih, Kartal, Küçükçekmece, Pendik ve Şişli’de belirlediği adreslere operasyon kararı alan ekipler geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği operasyonlarla yedi ayrı çeteyi çökertti.
Biberle kamuflaj
Seri şekilde düzenlenen operasyonlarda 3 milyon 500 bin lira değerinde 152 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu satıcısı ve kaçakçısı 13 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlardan birinde ele geçirilen uyuşturucu paketlerinin üzerlerine kırmızı biber sürülerek uyuşturucunun gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıkarıldi.
Bulgar uyruklu üç şüpheli ise Bulgaristan’dan getirdikleri uyuşturucu hapları pazarladıkları Fatih’te bir otelde yakalanıp gözaltına alındı.
Operasyonlardan bir diğerinde, kalp şeklinde hazırlanmış hediyelik eşyalar arasına gizlenmiş uyuşturucu haplar bulunurken, operasyonlarda üç tabanca, dört şarjör, 200 dolu fişek, bir sahte ehliyet, bir sahte kimlik, 100 bin lira para ve üç hassas terazi ele geçirildi. Yedi operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucu hapların kalp şeklinde hazırlanmış hediyelik eşyanın arasına saklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı