30.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
HALİL İBRAHİM BAŞER AA
İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul, su ürünleri üretimi ve tüketimi yönünden Türkiye’nin başta gelen illeri arasında yer alıyor. Yaklaşık 434 kilometre kıyı uzunluğu, Marmara, Karadeniz ve boğaz gibi önemli balık üreme ve geçiş noktalarına sahip kent, Türkiye’nin çok önemli balık üretim merkezi durumunda bulunuyor.
İstanbul sularında avlanan balık sayısı son 3 yılda yüzde 50 civarında arttı. Buna göre, 2011’de 26.7 bin ton olan üretim sayısı, geçen yıl 46.4 bin ton oldu. Nüfus artışı ve diğer durumlar da göz önünde bulundurularak, sayının bu sezon 50 bin tona yaklaşacağı tahmin ediliyor.