Siyaset İstanbul’da altı başkanla devam

İstanbul’da altı başkanla devam

24.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin aday belirleme maratonunu pazar günü tamamlaması bekleniyor. İstanbul’da Bakırköy, Maltepe, Büyükçekmece, Çatalca ve Sarıyer’de mevcut başkanlar ile Ataşehir’de görevden uzaklaştırılan İlgezdi’nin yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor

İstanbul’da altı başkanla devam

Yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarını sürdüren CHP’de gözler, hem İYİ Parti ile ittifak müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağına hem de İstanbul ve İzmir’de hangi adaylarla yarışa girileceğine çevrildi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, “müzakerelerin uzamadan tamamlanması” yönünde prensip kararı alsa da parti heyetleri iki gün üst üste temas kurmalarına rağmen nihai uzlaşıya varamadı.

Haberin Devamı

Şu ana kadar, “altı grup” halinde 697 adayını belirleyen CHP, 27 Ocak Pazar günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından, “yedinci grup” adaylarını ilan edecek. Toplantıda, İYİ Parti ile üzerinde uzlaşılan belediyelerin adayları, İstanbul’un ilçe adayları ile İzmir büyükşehir ve ilçe adayları da belirlenecek. CHP yönetimi, bu toplantıda aday belirleme maratonunu tamamlamayı hedeflese de görüş ayrılıkları yaşanan bazı ilçelerin “sona” kalabileceği ifade ediliyor.

İmamoğlu ile koordineli

CHP yönetiminin, 27 Ocak’ta, ilçe adaylarının tamamının belirlenmesine yoğunlaştığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun son MYK toplantısında, İstanbul ilçeleri için kafasındaki aday profilini kurmaylarıyla paylaştığı, adayları belirlerken İmamoğlu ile koordineli hareket edileceğini söylediği öğrenildi. Bu çerçevede, İstanbul’da 14 ilçe belediyesi bulunan CHP’nin, mevcut başkanların altısını yeniden aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre; Bakırköy, Maltepe, Büyükçekmece, Çatalca ve Sarıyer’de mevcut başkanların tekrar aday olacağı belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de hakkındaki soruşturmadan olumsuz bir durum çıkmaması halinde aday olarak açıklanacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Kulislerde yeni isimler

Bunun dışında; Kartal’da Hüsnü Süslü ya da Gökhan Yüksel, Silivri’de Bora Balcıoğlu, Eyüpsultan’da da Saim Diken’in yarışa girebileceği konuşuluyor. Kadıköy’de, mevcut başkan Akyurt Nuhoğlu ile ilgili belirsizliğin devam ettiği, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de bu ilçeyi istediği ileri sürülüyor. Kılıçdaroğlu’nun Adalar Belediyesi için gazeteci Erdem Gül ismini değerlendirdiği, ancak bu isme parti örgütünden “olumsuz” tepkiler geldiği, CHP liderinin bu nedenle kararını değiştirebileceği konuşuluyor. Avcılar’da Nimet Baylan Bazan isminin ağırlık kazandığı belirtilirken, tutuklu PM üyesi Eren Erdem’in de adaylık başvurusu yaptığı Küçükçekmece’de ise, Burçin Baykal isminin masada olduğu dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’a kadın aday

Beşiktaş’ta, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar’ın yeniden aday gösterilmeyeceği, Kılıçdaroğlu’nun bu ilçe için, “kadın aday” arayışında olduğu ifade ediliyor. Bu çerçevede; Yasemin Öney Cankurtaran ve Merve Öztopaloğlu isimlerinin değerlendirildiği kaydediliyor. Hazinedar’ın dün parti genel merkezinde Kılıçdaroğlu ile görüşerek, Beşiktaş için yaptırdığı anketi sunduğu öğrenildi.

CHP yönetiminin, Şişli’yi kaybetmemek için Mustafa Sarıgül’ün karşısına, “güçlü bir aday” çıkarmayı değerlendirdiği öğrenildi. Bu çerçevede, 2014’te yüzde 61.6 oy oranıyla seçilen mevcut başkan Hayri İnönü’nün yeniden aday gösterilebileceği ya da aday adayları arasında bulunan Serdar Kurşun’un yarışa dahil edilebileceği belirtildi.