Gündem İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda rekor kırılabilir

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda rekor kırılabilir

19.07.2015 - 17:57 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde yoğunlaştı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişinde maddi hasarlı kaza yapan ve araçlarında arıza olan sürücüler nedeniyle de trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, dönüş trafiği konusunda sürücüleri uyararak, "Biz özellikle Mahmutbey gişelerinde Edirne istikametinden gelecek trafiğin gece saat 2-3’e kadar yoğun olacağını bekliyoruz. Bu nedenle o bölgedeki sürücülerimizin bunları dikkate almasını öneriyorum" dedi. AtatürK Havalimanı'nda ise şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bugün bin 400 uçağın iniş kalkış yapmasıyla bir rekor bekleniyor. Yalova Topçular iskelesinde ise yoğunluk nedeniyle gemi sayısı 19'a çıkarıldı.

İstanbulda Atatürk Havalimanında rekor kırılabilir

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, dönüş trafiği konusunda açıklamalarda bulunarak, "Bayram dönüşü ile alakalı trafik ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Arife gününden, bugüne kadar olan süre içerisinde İstanbul genelinde toplam 109 adet yaralamalı trafik kazası meydana geldi, 207 vatandaşımız yaralandı. 2 tanede ölümlü kaza meydana geldi ve 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu akşam da biz dönüşlerin çok yoğun olacağını bildiğimiz için hem Çamlıca gişelerde, hem Mahmutbey gişelerde hem de havadan destekli olarak uygulamalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz trafik hizmetlerinde bugün iş başında olacaklar" dedi.

Haberin Devamı

GECE SAATLERİNE DİKKAT
Alper, gece saatlerinde trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, “Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02.00- 03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 10 gündür seri uygulamamız devam ediyor. Toplam bin 125 adet ceza uygulandı araçlara. 18 sürücümüzü mahkemeye sevk ettik, akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığının tespiti için. 51 sürücünün belgesine el koyuldu. 18.00 itibariyle helikopterimiz havada olacak. Özellikle göremediğimiz kısımlardaki trafiği bize anlık bir şekilde bildirecek” şeklinde konuştu.

Alper, geçen bayram Esenler Otogarı’nda yaşanan bir trafik çilesine hatırlatarak, "Bunu da bu sene yaşamamak adına sabah saatlerinden itibaren Esenler Otogarı’nda önlemlerimizi artırdık. Sabahtan itibaren ekiplerimiz Esenler Otogarı’nda kamp kurmuş durumda. Gece geç saatlere kadar devam edecek olan otobüs trafiğini de trafik görevlilerimiz takip edecekler" diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİT GÜLTEPE RAMPA GEÇİŞİ KİLİTLENDİ
Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde yoğunlaştı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişinde maddi hasarlı kaza yapan ve araçlarında arıza olan sürücüler nedeniyle de trafik zaman zaman durma noktasına geldi.
İzmit Gültepe Rampa geçişinde Uzuntarla Mevkiine doğru yaklaşık 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu oluştu. TEM Otoyolu'nun Bekirdere Rampası başta olmak üzere Hereke ve Dilovası Rampaları'nda da yoğunluk görülüyor. Karayolları Tütünçiftlik Bakım İşletme Sefliğinde trafik ekipleri, kurtarıcı araçlar ve diger ekipler bayram mesaisilerini sürdürdükleri öğrenildi.
İzmir, Bursa, Yalova istikametinden İstanbul yönüne giden araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular iskelesinde de yoğunluk yaşanıyor. Feribot iskelesinde sıra beklemek istemeyen araç sürücüleri de E-130 Karayolu'nu kullanarak Karamürsel ve Gölcük üzerinden İzmit'e geçiyor. Araçların bir kısmı Kandıra turnikelerinden TEM'e geçerken, bir bölümü de D-100'ün İzmit kent içi geçişini kullanıyor.
Trafik yetkilileri TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu İzmit geçişindeki yoğunluğun gece yarısına kadar devam edebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA REKOR BEKLENİYOR

İstanbulda Atatürk Havalimanında rekor kırılabilir

Ramazan Bayramı’nı yurt içi ve yurt dışında değerlendiren vatandaşların dönüş yolculuğu Atatürk Havalimanı’nda her hangi bir yoğunluğa ve olumsuzluğa neden olmadı.

Bayramın son gününde dönüş hazırlığına başlayan ve uçakla seyahat eden vatandaşların dönüşleri öğle saatlerinden itibaren başladı. Yolcu yoğunluğunun akşam saatlerinde olması beklenirken, bugün Atatürk Havalimanı’na bin 400 uçağın iniş kalkış yapması beklendiği ve bu sayının tüm zamanların rekoru olacağı öğrenildi.

YOĞUNLUK BAŞLADI, SEFER SAYISI 19’A ÇIKARILDI
İstanbulda Atatürk Havalimanında rekor kırılabilir
Yalova Topçular araba vapuru iskelesinde, öğleden sonra yoğunluğun başlaması üzerine hattaki gemi sayısı 18’den 19’a yükseltildi. İDO yetkilileri, bugün öğle saatlerine kadar 10 bin aracın Eskihisar’a geçiş yaptığını bildirdi.
Dönüş yapan tatilcilerin sorun yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden İDO yetkilileri, gün sonuna kadar 35 bin aracın taşınacağını belirtti.