Gündem İstanbul’da bomba endişesi!

İstanbul’da bomba endişesi!

28.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütleri IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonların ardından İstanbul genelinde bombalı araçlarla saldırı yapılabileceğine dair uyarılar gelmeye başladı

İstanbul’da bomba endişesi

Sabah saatlerinde ilk olarak polis telsizine bombalı araç uyarısı yansıdı. İstanbul Emniyeti, tüm birimlere bomba yüklü olduğu iddia edilen 5 aracın plakasını vererek, bu araçlara karşı polis ekiplerini duyarlı olmaya çağırdı. Ekiplerden, söz konusu araçların görüldüğü anda çevre güvenliği alınarak bomba imha uzmanı ekiplere haber verilmesi istendi. Telsize yansıyan araçların birinin kamyonet, birinin motosiklet 3’ünün de otomobil olduğuna dikkat çekildi ve bu araçların Günaydoğu illerine kayıtlı oldukları belirtildi.

‘Metro ve metrobüsler hedefte’
Bu uyarının ardından sosyal medyaya da metro ve metrobüslere yönelik bombalı saldırı olabileceği duyumu yansıdı. Sosyal medyada bir örneğine yer verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün tüm ilçe emniyet müdürlükleri, şube müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, TEM Dairesi Başkanlığı’na gönderdiği bilgi yazısında, “güvenilir kaynaklardan” terör örgütlerinin, Yenikapı, Hacıosman ve Taksim metroları ve metrobüs duraklarına yönelik terör saldırısında bulunabileceği yönünde bilgiler edinildiği belirtildi. Yazıda, eylemlerin diğer metroler ve tramvaylar ile güvenlik güçleri araçları ve emniyet binalarına, kalabalık noktalara yönelik olabileceği uyarısında bulunuldu. Yazıda, “Bu nedenle personelin konuyla alakalı duyarlı bulunması yönünde uyarılmasını, alınan güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilerek, olabilecek gelişmelerden anında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi” denildi. Öte yandan hassas noktalardaki polislerin, çelik yelekli olmaları da dikkat çekti.