Gündem İstanbul'da DEAŞ operasyonu! 42 gözaltı...

İstanbul'da DEAŞ operasyonu! 42 gözaltı...

11.01.2018 - 15:40 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda,  yabancı uyruklu 42 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbulda DEAŞ operasyonu 42 gözaltı...

İstanbul'da, terör örgütü DAEŞ'e yönelik olarak 7 ilçede 12 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 42 örgüt üyesi gözaltına alındı. Kısa süre önce yurda giriş yaptıkları belirlenen örgüt üyelerinin polis tarafından eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edidi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat kaynaklarından aldığı bilgi ve istihbaratlar ışığında, yurda kısa süre önce giren bir DAEŞ grubunun İstanbul'da eylem arayışı içerisinde olduğunu belirleyince takip ve izlemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalarda istihbarat bilgisi verilen şüphelilerin bir kısmının kimlik ve adreslerine ulaşan TEM ekipleri dün gece Özel Hareket Şube ekiplerinin desteğiyle Başakşehir, Bahçelievler, Sultangazi, Fatih, Pendik, Kağıthane ve Zeytinburnu ve ilçelerinde 12 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Baskınlarda 42 yabancı uyruklu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan örgüt şüphelilerinin adreslerinde çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçiren polisin, eylem hazırlığındaki şüphelilerin hedefleri ve saldırı planları üzerindeki çalışması sürüyor.

Haberin Devamı