Gündem İstanbul’da gezilecek yerler

İstanbul’da gezilecek yerler

18.04.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

İstanbul, uzun tarihî geçmişi ve doğal güzellikleriyle, onu görmek ve tanımak için gelenlere çok büyük fırsatlar sunan bir şehirdir. Bu çeşitlilik ve zenginlik karşısında nereleri görmek, nerelere gitmek gerektiğine karar vermekte zorlanabilirsiniz. İşte size birkaç ipucu.

İstanbul’da gezilecek yerler

Sultanahmet Meydanı

Bizans döneminde Hipodrom, Osmanlı devrinde At Meydanı adıyla anılmış, Cumhuriyet yönetiminde ise Sultanahmet adıyla anılmaktadır. Bizans eğlenceleri ve kanlı ayaklanmaları, Osmanlı’nın saray düğünleri ve cirit oyunları gibi birçok toplumsal olaya ev sahipliği ile İstanbul’da canlı bir kentsel yaşam alanı olmuştur. Günümüzde birçok çağa ve uygarlığa ait eserleri bir araya getirmiş açık hava müzesi gibidir.

Haberin Devamı

Dolmabahçe Sarayı

1844-1855 yılları arasında Nikogos ve Garabet Blyan tarafından İstanbul’da yapılmıştır. Geleneksel Osmanlı saray anlayışı dışında, zengin cephe süslemeleri olan Avrupai bir saraydır. Bayramlaşma ve diğer devlet törenlerinin yapıldığı Kraliçe Victoria döneminde İngiltere’de 4,5 ton ağırlığında kristal avizeyle aydınlatılan Muayede Salonu, elçilerin kabul edildiği Süfera Salonu ve Baccarat kristallerinden yapılma korkuluklarıyla ün salan Kristal Merdivenli Salon, Atatürk’ün ömrünün son günlerini geçirdiği çalışma odası ve son nefesini verdiği yatak odasından oluşan Atatürk Bölümü gibi birçok gözde mekânı vardır.

Tahtakale Semti

İstanbul’un en ilgi çekici köşelerinden biri olan bu semt, daha çok ticaret merkezi olarak görülür. Bu yüzyılda hâlâ kullanılıyor mu diyebileceğiniz eşyaların bir arada toplandığı, gezmeye değdiğini düşüneceğiniz yerlerden biridir.

Haberin Devamı

Pier Loti Tepesi

Ünlü Fransız romancı Pierre Loti’nin buraya sıklıkla gelmesi sayesinde Pierre Loti Kahvesi olarak tanınmaktadır. Kahvehaneyi cazip kılan tarafı, sahip olduğu eşsiz konumudur. İstanbul’un en güzel seyir terasları arasındadır.

Eyüp Sultan Türbesi

1458’de yaptırılan, duvarları çeşitli dönemlere ait çinilerle kaplanmış bu türbe İstanbul’da en fazla ziyaretçi çeken mekânların arasında gelmektedir.

Galata Kulesi

61 metre yüksekliğindeki kule, tarih içerisinde birçok farklı amaç için kullanılmıştır. Osmanlı döneminde yangınlardan etkilenen, onarımlar gören kule zaman zaman ilginç olaylara da sahne olmuştur. IV. Murat zamanında kollarına taktığı kanatlarla Okmeydanı’na uçuş denemesi yapan Hezarfen Ahmet Çelebi’nin bir gün kuleden kalkarak, Boğaz’ı havadan geçip Üsküdar’daki Doğancılar Meydanı’na inmesi bu olaylardan sadece bir tanesidir. İstanbul’un en güzel seyir teraslarından biri olan bu kule birçok turisti kendisine çekmektedir.

İstiklal Caddesi

Beyoğlu’nun kalbi İstiklal Caddesi’nde atar. Taksim ve Tünel arasında yer alan bu cadde, tarihsel olarak İstanbul’un renkli gece hayatının merkezidir. Cadde boyunca modern restoranlar, mağazalar ve şehrin en şık kafeteryaları sıralanır. Taşıt trafiğine kapatılmış cadde boyunca nostaljik tramvay hizmet vermektedir.

Fatih

İstanbul’un önemli semtlerinden Fatih, pek çok mahalleyi barındıran büyük bir yerleşim birimidir. Yüzyıllar boyu geçirdiği değişikliklerle çehresi sürekli değişen semt, Bizans’ın ünlü Havariyun Kilisesi’nin yerine kurulan Fatih Külliyesi ile günümüze ulaşabilmiş pek çok tarihi eserle İstanbul’un en özgün semtlerindendir.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

360 derecelik açı ile kesintisiz görülebilen 3.000 m2 alanlı bir tarih panoraması ile İstanbul’un fethi ışık ve ses efektleri ile canlandırılmaktadır. Panorama’nın kalbi 38 metre çaplı yarım küre üzerine yapılmış olan yekpare panoramik resimdir. Tüm bunların yanında bu müze Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşımaktadır.