Gündem İstanbul’da günlerden protesto!

İstanbul’da günlerden protesto!

22.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul sokakları dün birçok eyleme sahne oldu. Beyoğlu’nda toplanan bir grup IŞİD’i protesto ederken, Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar barış çağrısında bulundu. Atanamayan öğretmenler ise İl Milli Eğitim’e yürüdü.

İstanbul’da günlerden protesto

Beyoğlu’nda çeşitli sivil toplum kuruluşları, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) protesto etti. HDP öncülüğünde bir araya gelen eylemciler, Taksim Tünel’de toplandı. Pankart açıp slogan atarak Galatasaray Meydanı’na yürüyen grup adına yapılan açıklamada, IŞİD’in Kürt halkına saldırılarının devam ettiği belirtilerek, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası camiaya duyarsız kalmama çağrısı yapıldı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.
‘Savaş istemiyoruz’
Öte yandan Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar Beyoğlu’nda savaşa karşı yürüdüler. ‘Yaşasın Ukrayna’, ‘Putin elini Ukrayna’dan çek’, ‘Savaş istemiyoruz’ sloganları atıp dövizler taşıyan göstericiler, İstiklal Caddesi üzerindeki Rusya Konsolosluğu önüne geldiklerinde Ukrayna milli marşını söyledi. Daha sonra Galatasaray Meydanı’na gelen eylemciler savaşta kaybettikleri askerlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

İstanbul’da günlerden protesto
‘Branşıma dokunma’
Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek Sirkeci’deki İstanbul Gar’ı önünde toplanan atanamayan bir grup branş öğretmen adayı ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. “Branşıma dokunma”, “Yeni Türkiye için adaletli atama istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan grup, Cağaloğlu’ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde siyah balonları şişirerek patlattı.

Haberin Devamı

Nakledilen hastane için toplandılar

İstanbul Kent Savunması, Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Park Forumu, Beyoğlu’nda bulunan Taksim İlkyardım Hastanesi’nin kapatılarak Gaziosmanpaşa’ya nakledilmesini protesto etti. Yerine özel hastane inşa edileceği iddia edilen ve yaklaşık 1 yıldır kullanılmayan hastanenin bahçesinde yağmura rağmen toplanan gruba, CHP’li Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Mahalle sakini Necla Değer de “Benim kocam burada öldü. Bu hastaneyi geri istiyoruz diyerek” gözyaşı döktü.