Gündem İstanbul'da hava durumu bugün nasıl?

İstanbul'da hava durumu bugün nasıl?

12.01.2016 - 13:11 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yurt geneli için hava durumu uyarısı yaptı. Bazı bölgelerde başlayan kar yağışı özellikle ülkenin doğusunda artacak. Sıcaklıkların düşeceği de belirtildi. Peki İstanbul'da hav durumu nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili son tahminler..

İstanbulda hava durumu bugün nasıl

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Siirt çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu bölgesi ile Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güney Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışında çığ riski vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güney Anadolu'da rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney ve güneybatı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 10
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu 15
ADANA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmur ve yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
SİNOP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
ERZURUM Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
DIYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 8
GAZIANTEP Çok bulutlu, il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Yazarlar