Gündem İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

14.01.2016 - 16:16 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni bir kar yağışı uyarısı yaptı. Peki İstanbul'da da kar yağacak mı? İstanbul ve Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili son tahminler..

İstanbulda hava durumu nasıl olacak

Yılbaşında tüm yurdu etkisi altına alan ve 5 gün süren soğuk hava dalgası ile kar yağışı, ikinci kez Türkiye’nin kapısını çalacak.
Akdeniz’den gelecek olan yağışlı hava bugün ve pazar günü etkili olurken, hızı saatte 80 kilometreye varan lodos fırtınası görülecek. Pazartesi ise kuzeybatıdan gelecek soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 15 derece birden düşecek. İki hava kütlesinin karşılaşmasının yoğun kar yağışına neden olması ve birçok bölgede sıcaklıkların sıfırın altında seyretmesi bekleniyor. Yağışlı ve soğuk hava, 22 Ocak’a kadar devam edecek. Türk Hava Yolları ise, lodos nedeniyle dün ve bugün 75 seferini iptal etti.
UZMANLAR NE DİYOR?
Meteorologlara göre havanın 15 derece düşmesinden çok, bu mevsimde 15 dereceyi bulması anormal: Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan Barış Özgün: “Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sıcaklıkları birden düşürecek. İstanbul’da yükseklerde kar kalınlığı 20, Ankara’da 20-30 cm’yi bulacak. Hızlı sıcaklık düşüşleri kış periyodunda 2-3 defa olabilir.”

Haberin Devamı

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL ?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyon, Konya, Nevşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kocaeli, Sakarya, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak çevrelerinde yoğun kar, akşam saatlerinde Diyarbakır'ın kuzeyi ile Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege'de kuzeybatı; İskenderun Körfezi, Doğu ve Güney Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, akşam saatlerinde Diyarbakır'ın kuzeyi ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.