Gündem İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

18.10.2016 - 13:28 | Son Güncellenme:

Yurtta kış hazırlığı başladı! Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı olabileceği belirtiliyor. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İstanbulda hava durumu nasıl olacak

Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı yer yer çok bulutlu, öğlen saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve yarın sabah İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve Göller Yöresi için hafif, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu için ise orta kuvvette zirai don uyarısı yapıldı. Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak ile kısa süreli fırtına beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bunun, Hatay çevrelerinde kuvvetli yağış, Mersin ve Adana kıyı kesimlerinde yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu ve su hortumu riski şeklinde etkili olacağına işaret edilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu gece ve yarın sabah İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve Göller Yöresi'nde hafif, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise orta kuvvette zirai don beklendiği kaydedilen açıklamada, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Alanya ve Gazipaşa'da, saat 12.00'ye kadar kuvvetli yağış ve dolu bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, Alanya üzerinde bulunan ve gök gürültülü sağanak yağış ve lokal doluya sebep olan bulut kütlesinin gelecek saat 12.00'ye kadar Alanya ve Gazipaşa'da görüleceği ifade edildi.

İstanbulda hava durumu nasıl olacak

Haberin Devamı

Yağışların Alanya'nın doğusu ve Gazipaşa çevrelerinde kuvvetli yağış, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile su hortumu hadiselerine sebep olmasının beklendiği belirtildi. Yaşanabilecek su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksaklık oluşmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Erzurum'da, yağmur ve havanın soğumasının ardından kar yağışı etkili oluyor. Bölge genelinde dünden bu yana etkili olan yağmur sonrası gece hava sıcaklığı sıfırın altına düştü ve kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde görülen kar yağışı, karayollarında araç sürücülerinin zorlanmasına yol açtı.

Erzurum-Tortum karayolunun yüksek kesimlerindeki yağış nedeniyle Güzelyayla Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Merkeze bağlı Karagöbek Mahallesi ise mevsimin ilk karının yağmasının ardından beyaza büründü, yol kenarlarındaki ağaçlar da karla kaplandı.

Hava sıcaklığının güney ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:Parçalı ve zamanla çok bulutlu 14
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Bursa: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 20
Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 27