Gündem İstanbul'da hava durumu tahminlerine göre şiddetli yağmur geliyor!

İstanbul'da hava durumu tahminlerine göre şiddetli yağmur geliyor!

20.09.2016 - 14:32 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yağış kendini göstermeye başladı. Son hava durumu raporunda şiddetli yağış konusunda uyarı verilen 6 il bulunuyor. Bu iller İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa olarak bildirildi.

İstanbulda hava durumu tahminlerine göre şiddetli yağmur geliyor

Meteorolojiden alınan raporlara göre İstanbul ve 5 ilde şiddetli yağmur uyarısı verildi. Bu iller İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa olarak bildirildi. Ayrıca Batı Karadeniz'de de yağışlara dikkat edilmesi gerekildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yağışların; bugün (Salı) İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm); Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Yağışların 06.00 ile 23.59 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
Meteoroloji'den yapılan açıklamada,"Bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de etkisini arttıracak yağışların; Düzce ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Bartın ve Zonguldak ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Saat 13.00'de başlayacak yağışların yarın saat 06.00'ya kadar etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Balkanlar'dan gelen bu yağışlı hava ile birlikte sıcaklıklar çarşamba-pazar arasında 8-10 derece azalacak, 19-25 derece aralığına inecek.

İstanbul, bu gece ve yarın kuvvetli sağanak yağmurlu. Yarın 25, çarşamba 24, perşembe 20 derece olacak. Yağışın 3 gün sürmesi bekleniyor.

Ankara da 3 gün yağmurlu... Yarın 26, perşembe 24, perşembe 20 derece.

İzmir'de, bu gece kuvvetli yağmur var, yarın 26, perşembe 25 derece.

Yağışlar çarşamba ve perşembe doğu karediniz ve doğu anadolu bölgelerinde çok şiddetli olacak.

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Adana: Az bulutlu ve açık 33

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Samsun: Az bulutlu ve açık 30

Trabzon: Az bulutlu ve açık 27

Erzurum: Az bulutlu ve açık 22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33