Gündem İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu uyarısı

İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu uyarısı

11.02.2015 - 10:12 | Son Güncellenme:

İstanbul'da soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 2 günlük yağan kar sonrası yerini yağmura bıraktı. İstanbullular dün yılın en soğuk gününe uyandı. Gece yarısı başlayan kar yağışı İstanbul'da sabah saatlerinde de etkili oldu. Peki bugün ve yarın için İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte hava durumu ve Meteoroloji'den gelen son açıklama...

İstanbulda yarın hava nasıl olacak Meteorolojiden hava durumu uyarısı

Türkiye, Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisine girdi. Dün gece saatlerinde artan kar yağışı bugün de etkili olmaya devam ediyor. Zaman zaman şiddetini artıran kar yağışı Perşembe günü de devam edecek. İstanbul'da önceki gece başlayan kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırmasıyla kentin büyük bölümü beyaza büründü. Kar yağışı özellikle Başakşehir, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Ümraniye'nin yüksek kesimlerinde ve Çamlıca tepesinde de etkili oldu. Kar yağışı öğleden sonra etkisini daha da arttırdı. Tipi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Önceki gün Zeytinburnu'nda bir parkta bulunan ağaç, fırtınanın etkisiyle yerinden söküldü. Yol kenarında park halinde olan otomobilin üzerine düşen ağaç belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Otomobil ise kullanılamaz hale geldi. AKOM ekipleri de alarma geçerek, bin 28 araç, iş makinası ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev yaptı. Tuzlama araçları da buzlanma tehlikesine karşı daha önceden belirlenen bölgelerde hazır bekletildi. Kar yağışının yoğunlaşmasıyla tuzlama çalışmalarına hız verildi.

Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da kar yağışının yerini yağmura bırakacağı bugün (Perşembe) ve gün boyunca devam edeceğini, Cuma itibaren yerini karla karışık yağmura bırakacağını bildirdi. Pazar günü İstanbul'da yağış beklenmiyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferleri iptal edildi.



ŞİDDETLİ FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu.Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada fırtınanın şiddetinin kuvvetli olacağı belirtilerek "Bugün akşam saatlerinden sonra rüzgarın, batı ve güneybatı yönlerden Batı Akdeniz'in açıkları ve Orta Akdeniz'de 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz'in doğusunda 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın perşembe ve cumu günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

METEOROLOJİ'DEN ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri için zirai don uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada don olayının bölgelere göre hafif ve orta kuvvette meydana geleceği belirtilerek "Bu gece saatlerinden, cuma günü sabah saatlerine kadar zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.