İstanbul İSTANBUL’DA İL SPOR MERKEZLERİ TAMAMLANDI

İSTANBUL’DA İL SPOR MERKEZLERİ TAMAMLANDI

04.09.2015 - 17:24 | Son Güncellenme:

.

İSTANBUL’DA İL SPOR MERKEZLERİ TAMAMLANDI

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) kapanış töreni tamamlandı.
Küçükçekmece Osman Solakoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen kapanış törenine Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Çelik, Şube Müdürleri, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul genelinde 24 ilçede faaliyet gösteren Yaz Spor Okulları, 28 farklı branşta verilen eğitimlerle birlikte 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerle buluştu.
Gençlerin sporla tanışarak sporla yaşaması, güvenli ve sağlıklı ortamlarda spor yapması ve fiziksel olduğu kadar zihinsel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlaması amacıyla yürütülen projede, temel eğitimin yanı sıra sporun evrensel ilkeleri ve sporun ana öğesi haline gelen Fair-Play kuralları hakkında da gençleri bilinçlendirerek Fair-Play anlayışına sahip bireyler olarak yetiştirilmesi sağlandı.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç koordinesinde, İlçe Müdürlükleri ve uzman antrenörler yönetiminde tam bir uyum içinde yürütülen spor faaliyetlerinde, sporun başkenti İstanbul, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Törende konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Çelik, çocukların sporla tanıştığı ücretsiz İl Spor Merkezleri’nde bir sezonu daha geride bıraktıklarını ifade ederek, çocuklarla ve onların eğitimlerinde katkısı, emeği olan antrenörlere teşekkürlerini iletti.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç da Yaz Spor Okullarının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürü mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlamayı, aynı zamanda edindikleri sosyal edinimlerle birlikte yarının büyükleri olan gençlerimizde spor bilinci oluşturmayı hedefledik." dedi.