Gündem İstanbul'da otoparklara şok zam!

İstanbul'da otoparklara şok zam!

20.05.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

İstanbul'un genelinde bir çok otoparkı bünyesine katan İspark A.Ş. bazı bölgelerde otapark ücretlerine zam yaptı.

İstanbulda otoparklara şok zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait otoparkların işletmesini devralan "İSPARK", bu kararıyla İstanbulluları üzdü.
İstanbul'daki açık, katlı ve yol üstü otoparkları işletmesi için 2005 yılında kurulan şirket, otopark ücretlerine zam yaptı. M2 metro hattı üzerinde bulunan bazı kapalı otoparklarda 7 lira olan tam gün parklama ücreti 12 liraya çıkarıldı.

En yüksek ücret Bebek'te
İSPARK'ın İstanbullulardan aldığı otopark ücreti bölgelere göre de değiştiklik göstermekte. İstanbul'da en yüksek "tam gün" park ücreti, 30 lira ile Bebek açık otoparkı için ödenmekte.
Beyoğlu, 23 liralık park ücreti ile Bebek'i takip ederken, Yıldızposta Caddesi ve Levent gibi noktalarda da tam gün parklama ücretleri 20 liraya ulaşıyor.
Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar'da ise fiyatlar 5 ile 14 lira arasında değişmekte.

Haberin Devamı

İSPARK'TAN AÇIKLAMA

İSPARK işlettiği bütün otopark alanlarında (sokak ,cadde , meydan , yol üstü ,açık otoparklar ,yer altı katlı otoparkları ) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirtilen otopark ücret tarifesini uygulamaktadır. Gazetelerin İnternet sitesinde yer alan İstanbul’da “Otoparklar’a Şok Zam” başlıklı haber genel anlamıyla kullanılmış İSPARK’ın kent genelinde işlettiği 700 noktada otoparklara zam yapıldığı algısını oluşturmuştur.
Bazı otopark alanlarımızda işletmeye bağlı giderler çalışma süresinin uzatılması ve personel takviyesiyle ücret değişikliği olmuştur. Bu otopark alanları vatandaşların yoğun olarak kullandığı ve uzun süreli park yapılan yerler arasındadır. Kent genelinde ücret değişikliği yapılan sadece 9 otoparkımız bulunmaktadır. Ücret değişikliği oranı bahsedildiği gibi % 70 değil % 10 ila % 20 arasında değişmektedir.
Bunun yanı sıra kısa süreli parklanmayı teşvik ederek otoparkların daha fazla araç tarafından kullanması amacıyla zaman zaman otopark fiyat tarifesinde değişikliğe gidilmektedir.