Gündem DHKP-C nin 'güvenli evleri'ne 'seçim provokasyonu' baskını

DHKP-C nin 'güvenli evleri'ne 'seçim provokasyonu' baskını

25.05.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

İstanbul polisi, saldırı hazırlığı yapan terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 7 ayrı hücre evine düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

DHKP-C nin güvenli evlerine seçim provokasyonu baskını

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonda, örgüt tarafından "güvenli ev" olarak adlandırılan 7 adresine baskın yapıldı. Terör örgütünün seçim öncesinde seçim büroları başta olmak üzere kritik noktalara silahlı ve bombalı eylem yapacağı istihbaratı üzerine gerçekleştirilen baskınlarda silah mühimmat ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin 24 Haziran'daki seçim öncesinde bombalı ve silahlı eylem hazırladığında olduğu ve hazırlıkların örgütün "güvenli evlerinde" yapıldığı, silah ve bombaların da yine bu güvenli evlerde saklandığı istihbaratına ulaştı. Alınan istihbaratın ardından tespit edilen 7 ayrı adrese dün sabah saatlerinde TEM ekiplerince Özel Hareket ekiplerinin desteğinde operasyon düzenlendi.

Sultangazi'de tespit edilen 7 adrese sabaha karşı eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, bomba ve mühimmat araması yapan ekipler, bir pompalı, silah, mühimmat ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirdi. Seçim öncesi, siyasi partilerin seçim bürolarıyla, kritik noktalar ve güvenlik güçlerine bombalı ve silahlı saldırı peşinde olan olan örgüte yönelik çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı