İstanbul İstanbul'da "Samsunlular Gecesi"

İstanbul'da "Samsunlular Gecesi"

21.05.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

İstanbul’da “6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler”de “Samsunlular Gecesi” düzenlendi.

İstanbulda Samsunlular Gecesi

İstanbul’da “6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler”de “Samsunlular Gecesi” düzenlendi.
Milli Mücadele’nin Samsun’da başladığı tarihin yıl dönümünde bir araya gelen Samsunlular, unutulmaz bir gece yaşadı. Tuzla sahil tören alanında düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacabı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Samsun Dernekler Federasyonu(SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş ve SADEF Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsunlular Konfederasyonu Genel Sekreteri Mustafa Bilgin, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla ve çevresinde yaşayan Samsunlular katıldı.

Haberin Devamı


“TUZLA’DAN DÜNYAYA BİRLİK MESAJI VERİYORUZ”


Samsun Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Deniz gecede yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya derneklere katkılarından dolayı teşekkür eden Deniz, “Biz Tuzla’dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Biz burada toplumumuzun her kesimiyle hep beraber yaşıyoruz. Kültürümüzü, geleneklerimizi birlikte yaşıyor ve yaşatıyoruz” dedi.


"TUZLA’YI ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ"


Samsun eniştesi olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Samsunlular ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Yazıcı, “Ortak akılla Tuzla’yı yeniden imar etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Bu ortak akıl, birlik ve beraberliğimiz ile Tuzla’yı tek bir çatı altında toplayan hemşeri dernekleri platformu ve Tuzla halkının göstermiş olduğu ilgi bizi her zaman mutlu etti. Daha güzel günlere hep beraber yelken açacağımıza inanıyorum. Tuzla’daki bu organizasyon birçok ilçeye de örnek oldu. Birlik ve beraberlik çağrımıza kulak veren herkesi yürekten kutluyorum” diye konuştu.
Milli Mücadele’nin geçmişte askeri güçlerle yapıldığını ama zamanın şartlarında mücadelenin boyut değiştirdiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, “O zamanlarda vermiş olduğumuz mücadeleyi şimdi artık ekonomik, sosyal, kültürel değerlerle, şehirlerin yarıştığı bir dünyada vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


SAMSUNLULAR, BAŞKAN YAZICI’YA AĞALIK KIYAFETİNİ HEDİYE ETTİ


Samsun’un Alaçam ilçesinde gelecek yıl düzenlenecek 623. Geleneksel Yağlı Güreşler’in ağalığını yapacak olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ağalık kıyafeti de gecede SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş tarafından hediye edildi. Samsunlular, geceye katkılarından dolayı AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk’a teşekkür plaketi verdi. Tuzla’dan Anadolu’ya Samsunlular Gecesi’nde, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsunlu sanatçılar Ayhan Toprak, Fulya Özdemir, Şahmaral ve Ruhi Birkalır hemşehrilerine şarkıları ve türküleri ile seslendi.