Gündem İstanbul’da sonbaharın ilk festivali

İstanbul’da sonbaharın ilk festivali

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun ardından bu yıl ilk kez İstanbul’da yapılacak olan Redbull Music Festival dört gece, beş gün boyunca hem kulağa hem göze hitap edecek.

İstanbul’da sonbaharın ilk festivali

Bu yıl 26-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Red Bull Music Festival Istanbul’un önceki gün tam programı açıklandı. Beş gün boyunca müzikseverlerle toplam 60 sanatçıyı bir araya getirecek olan Red Bull Music Festival Istanbul’da konserlerin yanı sıra film gösterimleri ve sergi de yer alacak.

Haberin Devamı

Emprovize düet gecesi

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen Red Bull Music Festival’ın açılışı emprovize düet gecesi ile başlayacak ve Round Robin etkinliği yapılacak. 26 Eylül Çarşamba akşamı Avusturya Konsolosluğu’nun bahçesinde gerçekleşecek Round Robin konseptinde farklı disiplinlerden 14 sanatçının ikili olarak doğaçlamaları sahnelenecek.

ZeN ve BaBa ZuLa’ gibi İstanbul alternatif sahnesinde müzik yapan Murat Ertel’in öncülüğünde gerçekleşecek gecede Ah! Kosmos, Cahit Berkay (Moğollar), Dr. Das (Asian Dub Foundation), Gökçe Gürcay (Gevende), Eralp Güven (Islandman), Hans Joachim Irmler (Faust), Lydia Kavina, Şirin Pancaroğlu, Aybike Çelik Özbey (reptilians from andromeda), Okay Temiz, Hakan Vreskala ve daha sonradan açıklanacak isimlerin sahnede olacağı etkinlik saat 21.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Red Bull Music Festival Istanbul, ikinci gününde müzikseverleri 50’lerde başlayan ve 80’lere dek dolu dizgin ilerleyen B-movie akımına doğru bir yolculuğa çıkaracak. Gaye Su Akyol ve Bubituzak’ın 27 Eylül Perşembe akşamı Kadıköy Sineması’nda imza atacakları özel konserde ‘Yılmayan Şeytan’ filmi için bir soundtrack oluşturulacak.

Söz konusu konserden hemen önce ise sinema yazarı Melikşah Altuntaş, son dönem yerli sinemanın yükselen ismi Can Evrenol, Kunt Tulgar, Güven Erkin Erkal ile B-Movie’ler üzerine bir sohbet gerçekleştirecek.

Ayrıca festival süresi boyunca ‘Süperman Dönüyor’, ‘Yılmayan Şeytan’, ‘Tarzan Vahşi Adam’, ‘Remake Remix Rip Off ve Şeytan’ filmleri yıllar sonra tekrar Kadıköy Sineması’nda ücretsiz olarak gösterilecek.

Efsane afişlere yeni yorum

Art of B-Movies teması etrafında klasikleşen filmlerin efsanevi afişleri de bir illüstratör ve sanatçılar tarafından yeniden yorumlanacak. Berat Pekmezci, Berkay Dağlar, Erkut Terliksiz, Ethem Onur Bilgiç, Gizem Winter, Mert Tugen, Naz Tansel, Sadi Güran, Sedat Girgin ve Zeynep Özatalay’ın aralarında olduğu özel poster çalışmalarıyla sergide yer alacak.

İstanbul’da sonbaharın ilk festivali