Gündem İstanbul’da sosyete saatçilerine baskın

İstanbul’da sosyete saatçilerine baskın

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 21 milyon liralık lüks eşya kaçakçılığı operasyonuna imza attı.

İstanbul’da sosyete saatçilerine baskın

İstanbul’da çalıntı lüks saat ve aksesuarları Almanya’da anlaşmalı oldukları kuyumculara satarak paraya çeviren ve bu parayla İsviçre’den alınan pahalı saatleri yurda sokan bir çeteyi tespit eden polis, çete üyelerini takibe aldı.

Polis, şebekeye kuryelik yaptıkları tespit edilen Cemal Ş. Mehmet Ç. ve Burak D.’nin yurtdışına çıkması üzerine, Atatürk Havalimanı’ında tedbir aldı. Birkaç gün sonra dönüş yapan şüphelilerin üst aramasında, 1 milyon 500 bin lira değerinde kaçak Rolex, Bvlgari ve Cartier marka 16 adet lüks saat ele geçirildi. Şüphelilerin temasta olduğu adreslere yönelik genişletilen operasyonda Bakırköy ve Fatih’te zengin müşterilere hizmet veren 9 saat mağazasına operasyon düzenledi. Operasyonda lüks markalara ait 511 kaçak kol saati, 30 adet Kıbrıs’ta bir kumarhane için yapılmış altın tespih, piyasa değeri 1 milyon dolar olan pırlanta, 3 adet ruhsatsız tabanca ile tanesi 1150 dolar olan 1329 paket kaçak puro ele geçirildi. Olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı.