Gündem İstanbul’da şüpheli paket alarmı

İstanbul’da şüpheli paket alarmı

11.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da birbiri ardına gelen ’bomba’ ihbarları polis ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alıp paketleri incelerken, bir polis helikopteri de çevrede devriye uçuşu yaptı.

İstanbul’da şüpheli paket alarmı

1- AVM önünde bomba

Haberin Devamı

Kayaşehir’de bulunan bir alışveriş merkezi önünde 2 çakmak gazı tüpüne sarılı bir düzenek görüldü. İhbarı üzerine olay yerine gelen polis AVM önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. Bomba uzmanları inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Bombayı etkisiz hale getirildikten sonra üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte detaylı olarak incelemek üzere emniyete götürüldü. Polis, yolu yeniden ulaşıma açtı.

2-Yükselen alevler korkuttu

Sefaköy Halkalı Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinin karşısındaki dershanenin önünde sabah kırmızı renkte çakmak gazı kutusu gören vatandaşlar polisi ardı. Olay yerine gelen ekipler, caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. Bomba uzmanı ekipler çakmak gazı kutusunu fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı. Patlama sırasında alevler yükseldi. Polis, fünye ile patlatılan düzeneği incelemek üzere delil torbasına koyarak emniyete götürdü. Kapatılan yol daha sonra trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

3-Ses bombası patlattılar

Okmeydanı ile Talatpaşa Mahallesini bağlayan Talatpaşa Köprüsü’ne önceki gece gelen bir grup, köprü üzerine ses bombası attı. Patlama nedeniyle çevredekiler büyük korku yaşadı. Grup sonra köprü üzerine iki paket bırakarak kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Köprüyü trafiğe kapatan ekipler uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı. Bırakılan iki şüpheli paketi fünyeyle kontrollü patlattı. Paketlerde patlayıcı bulunmazken polis helikopteri de devriye uçuşu yaptı.

4-D100 karayolu kapatıldı

Polisin Talatpaşa Köprüsü’ndeki paketleri imha ettiği dakikalarda, bir ihbar da Örnektepe Metrobüs Üst Geçidi’nden geldi. Köprüye asılan pankart ve şüpheli paket polis ekiplerini tekrar alarma geçirdi. Olay yerine gelen polis, önce D-100 Karayolu’nu Edirne istikametini trafiğe kapattı. Olay yerine gelen bomba uzmanları bırakılan paketi fünyeyle patlattı. Patlatılan pakette herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı öğrenildi. Kapanan yol, ekiplerin incelemelerinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

5-Çöpte uçaksavar mermisi

Belediye temizlik görevlisi öğle saatlerinde, İstinye Devlet Hastanesi otobüs durağının yanındaki çöp kutusunda, mermiyi fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevreyi güvenlik şeridi ile kapattı. Bomba imha uzmanları geldi. Trafik iki yönden kapatıldı. Özel giysisini giyen bomba uzmanı, inceleme yaptı. Telle bağladığı mermiyi, konulduğu otobüs durağından zemine düşürdü. Daha sonra uçaksavar mermisini imha etmek üzere götürdü.

6-Çanta fünye ile patlatıldı

Zeytinburnu’nda 58. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir işyeri yanına bırakılan siyah renkli sırt çantasını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çantanın durumunu şüpheli gördü. Emniyet şeridi çekerek çevre güvenliğini sağlayan ekipler caddeyi trafiğe kapattı. Olay yerine çağrılan Bomba İmha Ekipleri, çantayı fünye ile patlattı. Çantanın içinden erkek giysileri bulundu.