Gündem İstanbul'da yarın 08 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi?

İstanbul'da yarın 08 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi?

05.01.2015 - 19:58 | Son Güncellenme:

İstanbul'da iki gündür öğrenciler yoğun kar yağışı nedeniyle tatil yapıyor? Şimdi öğrenciler yarın yani 08 Ocak Perşembe günü okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Perşembe günü okullar tatil mi? sorusu için gözler İstanbul Valiliği'ne çevrilmiş durumda.

İstanbulda yarın 08 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi

Kar yağışı öğrencileri mutlu etmeye deevam ediyor. 2 gündür tatil yapan öğrenciler şimdi gözünü yarına dikti. 08 Ocak Perşembe günü okulların tatil olması durumunda sizlere anında aktaracağız.
İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisini yitirmesi beklendiği için yarın tüm okullarda öğretime devam edileceğini açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:
"Meteorolojik verilere göre perşembe günü itibariyle İstanbul'da kar yağışının etkisini yitirmesi beklendiğinden 8 Ocak 2015 tarihinde tüm eğitim kurumlarımızda öğretime devam edilecektir. Öğrenci servisleri başta olmak üzere sürücülerimizin kış şartlarına ve trafik kurallarına uygun hareket etmeleri önem arz etmektedir."
PERŞEMBE'DEN SONRA SOĞUYOR
Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, şunları kaydetti: "İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar, Avrupa Yakası'nda da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında seyredecek."
08 OCAK'TA HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?
ZONGULDAK
BURSA
ESKİŞEHİR (2 GÜN)
UŞAK
DENİZLİ
ADANA (1 İLÇE)
ORDU
MALATYA (BAZI İLÇELER)
TUNCELİ (BAZI İLÇELER)
KONYA
KASTAMONU
GİRESUN
AFYONKARAHİSAR
KARS
AMASYA
BİNGÖL
BALIKESİR
KOCAELİ
TOKAT
KARABÜK
BARTIN
KIRŞEHİR
ERZİNCAN
YOZGAT
KIRIKKALE (Bazı okullar)
KARAMAN
NEVŞEHİR (Bazı okullar)
NİĞDE