Gündem İstanbul’da ‘Yastayız isyanlardayız’ sesleri

İstanbul’da ‘Yastayız isyanlardayız’ sesleri

13.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki terör saldırısının ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı odalar ve Türk Tabipleri Birliği 2 günlük grev çağrısı yaptı. Çağrı üzerine dün İstanbul’daki bazı devlet hastanelerinde mesai başlamadı.

İstanbul’da ‘Yastayız isyanlardayız’ sesleri

Çapa’daki eylemde ellerinde, “Yastayız, İsyanlardayız”, “Katilleri tanıyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, “Ey bombacılar, koltuk hırsından gözü dönmüşler. Size sesleniyoruz. Bütün vahşetinize karşı biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede; bir arada, barış içinde ve emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da, sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız” dedi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da hükümete istifa çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İTÜ’de eğitime ara

Katliamın acısı üniversite ve liselere de yansıdı. Öğrencisi Güney Doğan’ı patlamada yitiren İstanbul Teknik Üniversitesi’nde rektörlüğün kararıyla eğitime 1 gün ara verildi. Birçok okulda da öğrenciler boykot yaparak derslere girmedi ve yürüyüşler gerçekleştirdi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) da patlamada ölen üyeleri için Atatürk Havalimanı’nda anma töreni düzenlendi. Sendikanın Havacılık Şubesi Kadın Sekreteri Esra Tetik, “Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için yarından itibaren üç gün yastayız. 12/13 Ekim günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz” dedi.

Boykota İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de katıldı. Ekim ayı olağan toplantısında bir araya gelen AK Parti ve CHP’li Meclis üyeleri oybirliği ile bugün çalışmama kararı aldı.

Yazarlar