Ankara İstanbul'da Yılbaşı

İstanbul'da Yılbaşı

01.01.2018 - 01:44 | Son Güncellenme:

Herhangi bir kutlama programı olmamasına rağmen, Taksim Meydanı başta olmak üzere kentin belirli noktalarında toplanan vatandaşlar, yeni yıla "merhaba" dedi Yılbaşı akşamı vatandaşların bir araya geldiği merkezi noktalar başta olmak üzere, kent genelinde 37 bin polis görev yaptı İl genelinde bin 747 noktada 6 bin 989 kamerayla izleme yapılırken, kangal ve akbaş cinsi polis köpekleri de ilk defa bu yıl Taksim Meydanı'nda görev aldı

İstanbulda Yılbaşı

İSTANBUL (AA) - Herhangi bir kutlama programının düzenlenmediği İstanbul'da, Taksim Meydanı başta olmak üzere belirli noktalarda bir araya gelen vatandaşlar yeni yılı karşıladı.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı'nda ve çevresinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, yeni yılı kutladı.

Yeni yıla saniyeler kala hep bir ağızdan geri sayım yapan vatandaşlar, birbirine sarılarak yeni yıl sevincini yaşadı.

Yeni yıla "merhaba" diyen vatandaşlardan bazıları, dilek balonları uçururken, bazıları da meşale yaktı. Şarkılar söyleyerek yeni yıla giren vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Çok sayıda vatandaş, havai fişekleri görüntüsünü cep telefonlarıyla kaydederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Beşiktaş'ta teknelerden havai fişekler atıldı

Beşiktaş'ta vatandaşlar, yeni yıla Ortaköy Sahili'nde girmeyi tercih etti. Burada toplanan kalabalık, yeni yıla geri sayım yaparak girdi.

Bazı kişiler havaya dilek balonları bırakırken, havai fişek gösterileri ve meşaleler ile yapılan yeni yıl kutlamasına turistler de katıldı. Boğazda kutlama yapan teknelerden de havai fişekler atıldı.

Haberin Devamı

Bu arada sahile girişlerde ve sahilde polis yoğun güvenlik önlemi alan polis üst arama uygulaması yaptı. Polis helikopteri kutlamalar sürecinde alınan güvenlik önlemlerine destek verdi.

- Bağdat Caddesi'nde halay çektiler

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, saatler 00.00'ı gösterdiğinde davul zurna eşliğinde halay çekerek yeni yıla girdi. Bazı vatandaşlar da dilek balonları uçurdu.

Kadıköy rıhtımında ise bazı vatandaşlar, sokak müzisyenlerine eşlik ederek yeni yıla girerken, bazıları da Boğa heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bölgede polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Silivri'de yılbaşını kutlamak için sahilde bulunan Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, yılbaşı ağacı ile kutup ayısı maketinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşlar, yeni yılı bölgedeki eğlence mekanlarında yapılan hava fişek gösterileri eşliğinde karşıladı. Bu anları vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüledi.

- Güvenlik önlemleri

Yılbaşı akşamı vatandaşların bir araya geldiği merkezi noktalar başta olmak üzere, kent genelinde 37 bin polis görev yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından başlatılan "Asayiş devriye köpeği olarak Kangal ve Akbaş yetiştirme projesi" kapsamında yetiştirilen kangal ve akbaş cinsi köpek de ilk defa bu yıl Taksim Meydanı'nda görev aldı.

Haberin Devamı

Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı bin personel 39 ilçedeki 100 ayrı noktada önlem alırken, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne ait deniz araçları ve Hava Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de güvenlik önlemlerine destek verdi.

İl genelinde bin 747 noktada 6 bin 989 kamerayla izleme yapılırken, Beyoğlu'nda ise 34 noktada 136 kamerayla alınan anlık görüntüler doğrultusunda aksaklıklara müdahale edildi.

Yaklaşık 4 bin jandarmanın da görev aldığı güvenlik önlemleri kapsamında, simitçi, piyangocu, kestaneci, boyacı ve temizlik görevlisi kılığındaki güven timleri de hazır bekledi.

Taksim Meydanı çevresinde polis helikopteri denetim gerçekleştirirken, dronesavar teçhizatlı jandarma ekiplerinin de görev yaptı.