Gündem İstanbul’daki ‘Ana İddianame’ hazır

İstanbul’daki ‘Ana İddianame’ hazır

23.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki ana darbe soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı.

İstanbul’daki ‘Ana  İddianame’ hazır

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile 6’sı general, 17’si subay toplam 24 asker İstanbul’daki darbe girişimi olaylarının baş sorumluları olarak gösteriliyor.
İddianamade dosyanın 1 numaralı şüphelisi Fetullah Gülen’in, 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor.
İddianamede, Gülen’in 4 Şubat 2016 tarihli konuşmasında darbe talimatı verdiği belirtildi. “15 Temmuz’da tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi öncesinde örgütüne mensup bir kısım asker şahıslara darbe yapılması talimatı verdi, düşman gördüğü Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı yapılan darbe girişimini ‘düşmanını öldürme’ şeklinde tanımlamdı, bu girişim esnasında ölenlerin şehit, yaralananların gazi olacağını beyan etti” ifadelerine yer verildi.
Uyuyan hücre
İstanbul’daki darbe girişimi faaliyetlerini planlayan, görev dağılımı yapan ve girişim günü icrasında yönlendirici ve azmettirici ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin İstanbul yapılanması üyelerinin isimlerinin de yer aldığı iddianamedeki 25 şüphelinin 10’u firari, 15’İ tutuklu.
İddianamede FETÖ’nün TSK içerisinde kümelenen uyuyan hücrelerin olduğu belirtilerek, Bylock kullanan 500 personelin darbe girimine katılmadığı ikinci bir darbe girişiminde kullanılmak üzere uyuyan hücreler olarak bekletildikleri tespitine yer verildi.