Gündem İstanbul'dan beter oldu!

İstanbul'dan beter oldu!

04.07.2016 - 07:05 | Son Güncellenme:

BODRUM, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı. Bayramda 1.5 milyon tatilcinin beklendiği Bodrum’da güvenlik tedbirleri de üst düzeye çıkartılırken, ilçe girişinde yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

İstanbuldan beter oldu

Hafta sonun bayram tatiliyle birleşmesini fırsat bilenler, 1 Temmuz Cuma günü mesai bitiminden itibaren yollara düştü. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden tatil beldelerine gidenler, turizm sezonuna kötü başlayan turistik ilçelere hareketlilik getirdi. Bunların başında ise her zamanki gibi başı çeken Bodrum oldu. Bayram öncesinde tatilciler, akın akın Bodrum’a gelmeyi sürdürüyor. İlçeye son iki gün içinde gelenlerin sayısında yüzde 70 oranında bir artış olurken, yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Bodrum- Milas karayolu ile Bodrum girişinde Yokuşbaşı Mevkisi’nde kilometrelerce kuyruk oluştu.

Haberin Devamı

Milas Bodrum Havalimanı’na iki günde yaklaşık 25 bin yerli turist gelirken Ramazan Bayramı süresince 145 ek uçak seferi konuldu. Muğla Valiliği yaşanan yoğunluğu dikkate alarak, güevinlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Milas- Bodrum Havalimanı’nın yanı sıra deniz ve karayollarındaki personel sayıları arttırıldı. Tavviye, hpolis, jandarma ve sahil güevinlik ekipleri görevlendirildi. İlçeye giriş yapan tüm araçlar, büyük bir titizlikle arandı. Tatilcilerin akın ettiği alışeriş merkezleri ve çarşılarda da güevinlik tedbirleri üst düzeye çıkartıldı.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, bayram tatili nedeniyle üç gündür bir yoğunluk yaşadıklarını belirtip, "Belediye olarakta tüm gerekli tedbirleri aldık. Bayram için ilçemize gelen turist sayısının 1.5 milyonu aşmasını bekliyoruz. Huzur ve güven içerisinde bayram tatilini geçirecekler mavi yolculuğa çıkabilir, akşamları düzenlenecek olan konser ve sanat etkinliklerine katılabilir. Bayramın ardından turizmde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle millet olarak çok üzgünüz. Güzel ülkemizin huzurunu bozan, dünyanın başına bela olan ve sadece Türkiye’de varmış gibi gözüken terörü lanetliyorum. Bundan sonra ulus olarak yapılması gereken, yedi bölgemizin de el ele tutuşması, kucaklaşması ve birlik beraberlik içinde zor günler için mücadele edilmesidir. Bayram tatili her ne kadar uzun olsa da biz belediye olarak görevimizin başında olacağız. Ülkemizde özellikle turizm sektöründe yaşanan ekonomik kriz ile hep beraber yürek vererek mücadele edeceğiz. Hizmet sektöründe çalışanlar olarak esnafımızın, halkımızın yanında olacağız. Bizim için önemli olan Bodrum halkının mutluluğudur, ekonomik gücüdür" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’dan tatile gelen bilgisayar mühendisi 34 yaşındami Çağrı Atmaca da alınan güevinlik tedbirlerini olumlu bulduklarını belirtip, "Önemli olan halkın huzuru ve güvenliği. Bu nedenle denetim yapılan noktalarda beş dakika değil on dakika bile beklemeye razıyız. Güvenlik önlemleri daha da arttırılabilir" diye konuştu.