Kültür Sanat İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Perde' diyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Perde' diyor

29.09.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

Türk ve Dünya Tiyatrosu'ndan çok sayıda eseri izleyiciyle buluşturan İstanbul Devlet Tiyatrosu dört aylık aranın ardından 1 Ekim Cumartesi perdelerini açarak sanatseverleri kucaklayacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Perde diyor

"Türkiye'nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor" sloganıyla ilk haftasını yerli oyunlara ayıran İstanbul Devlet Tiyatrosu, geçen sezondan kapalı gişe oynayan oyunların yanı sıra yeni oyunları da izleyiciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Yeni oyun dönemi için "Milli ve manevi duyguları pekiştirerek milletin birliğine katkı sağlayacak ve bu toprakların hikayesine ışık tutacak..." açıklaması yapılırken, Ahmet Hamdi Tanpınar, Recep Bilginer gibi yazarların oyunlarının da sahneye taşınacağı bilgisi verildi. Sezonun ilk haftasına bir Ahmet Hamdi Tanpınar klasiği olan 'Huzur' oyunuyla başlayacak ve sezon boyunca repertuarındaki farklı oyunlara yer verilecek.

2015-2016 Tiyatro Sezonu’nda sergilenecek oyunlar arasında Purnima ve Sırlar Ormanı, İkinci Bölüm, Cehennem, Tersine Dünya, Erkek Arkadaş , Bersisa, Sessizliğin İçinden, Medea Kali, Lay Lay Lom, Jennifer'ın Düğünü, Osman Gazi, Erkek Parkı, Coriolanus gibi prömiyerlerin de yer alacağı bilgisi verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından yapılan açıklamada "Türk Tiyatrosu'na katkının yanı sıra bu sezon daha önceki sezonlarda yapılan sosyal etkinlik ve yeni proje çalışmalarıyla, sanata daha fazla katkı sağlamaya devam edeceğiz.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, yeni projeler kapsamında özellikle çocuklarımıza, yarınlarımıza yönelik çalışmalara ağırlık verecek ve çocuklarımızı sanatın eşsiz gücüyle tanıştıracak. 2016-2017 sezonunun birlik ve beraberlik içinde coşkuyla geçmesini dileriz" ifadelerine yer verildi.