Gündem Son dakika: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde terörist, polis şehit etti

Son dakika: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde terörist, polis şehit etti

13.08.2017 - 23:09 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü ekiplerince canlı bomba şüphesiyle gözaltına alınan bir DAEŞ teröristinin emniyetin avlusunda bıçakladığı polis memuru Sinan Acar şehit oldu. Olaydan sonra kaçmaya çalışan terörist ise vurularak öldürüldü. İstanbul Savcılığı'ndan bıçaklı saldırı haberine kısıtlama kararı geldi. Savcılık açıklamasında "Soruşturma bitene kadar yayın yasağı getirildi. Emniyet'teki olayın soruşturmasının bitmesi beklenecek." ifadelerini kullandı.

Son dakika: İstanbul Emniyet Müdürlüğünde terörist, polis şehit etti

Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün avlusunda bu akşam saatlerinde meydana gelen olayda, terör örgütü DAEŞ’in eylem ve saldırılarını önlemeye yönelik olarak TEM Şube C Büro ekiplerince operasyon düzenlendi.

Bir grup terör zanlısının gözaltına alındığı operasyonda polis araçlarıyla emniyete götürülen şüphelilerden birisi araçtan indirilip TEM Şube’nin bulunduğu C Bloğa götürülürken yanında taşıdığı bıçağı çekerek kendisini emniyete götürmeye çalışan 2 polis memurundan birisine saldırdı.

Son dakika: İstanbul Emniyet Müdürlüğünde terörist, polis şehit etti
Şehit polis memuru Sinan Acar

Polis memurunu ağır yaralayan terör zanlısı kaçmaya çalışırken diğer polis memuru ve silah seslerine koşan nöbetçi polisler tarafından vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan polis memuru yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Bezmi Alem Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis memurunu bıçakla şehit etmesine ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarla olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi riski nedeniyle yayın kısıtlaması getirilmesine karar verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltı işlemleri sırasında DEAŞ mensubu bir şüphelinin görevli polis memurunu şehit etmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Söz konusu terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiğinin anlaşıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplum sağlığının milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının 5187 sayılı kanununun 3/2 maddesi ve 5651 sayılı kanunun 8. maddesi uyarınca gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında yasaklanması ile soruşturma dosyası hakkında 5271 sayılı kanunun 153. maddesi uyarınca kısıtlama kararı verilmesi kararı verilmiştir."

Son dakika: İstanbul Emniyet Müdürlüğünde terörist, polis şehit etti

Öldürülen DEAŞ'lı terörist

Yazarlar