Stil Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 1. Gün | BORA AKSU Defilesi

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 1. Gün | BORA AKSU Defilesi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki ilk defilesini gerçekleştiren Bora Aksu, IFW’nin bizce en özel, en kişilikli koleksiyonlarından birini sundu... Londra’da yaşayan ve Londra Moda Haftası’nda birçok defile yapmış olan tasarımcı, İstanbul’a özel bu defilesinin ilhamını yine şehrin kendisinden alıyor.

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 1. Gün | BORA AKSU Defilesi

 Türkiye’deki ilk defilesini gerçekleştiren Bora Aksu, IFW’nin bizce en özel, en kişilikli koleksiyonlarından birini sundu. Londra’da yaşayan ve Londra Moda Haftası’nda birçok defile yapmış olan tasarımcı, İstanbul’a özel bu defilesinin ilhamını yine şehrin kendisinden alıyor. Aksu’nun İstanbul’da sevdiği adresler ve tasarımcının deyimiyle ‘şehrin günün her saatinde, mevsimlerle birlikte değişen ışığı’ başlıca çıkış noktaları olmuş. 

Haberin Devamı

Aksu’nun İstanbul’daki favori adreslerinden biri olan İstiklal’deki Kelebek Korse Mağazası’na bir saygı duruşu niteliğinde kullandığı; transparan üstler üzerine giyilen sütyenler, dışa giyilen korseler ve açıkça görülen kopça detayları, ayakkabılarda bile kullandığı korse bağcıkları ve beyaz, ten rengi, ekru, pudra renkleri karşımıza çıktı.
Müziğin de etkisiyle masal havasında başlayan defilenin ilk bölümünde pastel tonlar öne çıkarken, ikinci bölümünde Rolling Stones’un “Paint it Black” şarkısıyla koleksiyon siyah ve altın renge dönüş yaptı.
İşlemelerle kullanılan siyah şifonlar, file çoraplar, siyah-ten rengi birlikteliği, örümcek ağımsı dokular, doreyle parlaklık verilen nude-siyah kombinler göz alıcıydı.

Haberin Devamı

Formun ÜstüYer ; İTÜ Taşkışla

Yazarlar