İstanbul İSTANBUL FRANSA SARAYINDA ’’PASTA SANATI’’

İSTANBUL FRANSA SARAYINDA ’’PASTA SANATI’’

12.10.2015 - 09:22 | Son Güncellenme:

.

İSTANBUL FRANSA SARAYINDA ’’PASTA SANATI’’

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Fransa Sarayı’nda düzenlenen Journée Pâtisserie et Boulangerie etkinliğinde Türk pasta ve tatlı ustalarının hazırladığı tatlılar etkinliğe katılan misafirlere ikram edildi.
İlk defa bir organizasyona ev sahipliği yapan sarayda, onlarca ustanın günlerce uğraşarak hazırladığı pastadan eklere, keklerden makarona tepsi tepsi tatlılar saray içinde ve bahçesinde toplanmış olan yüzlerce konuğa ikram edildi. Son yıllarda İstanbul’un bir çok bölgesinde Pasta Sanatı markası ile hizmet veren 80 yıllık bir tatlıcılık mazisine sahip Merhaba Pastanelerinin hazırladığı Fransız eklerler de büyük beğeni topladı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach Fransız pasta ve yemek kültürüne dikkati çekerken Türk tatlılarının lezzetini dile getirdi. Ankara’da yaşanan bombalama olayından dolayı gelen haberler için derin üzüntü duyduğunu da dile getiren Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach etkilik ile ilgili olarak da “Fransızlar ve Türkler pastacılığı çok seviyorlar, bizim için pastacılık iki ülke arasında bir dostluk köprüsü gibi, Türk ustalarının tatlılarını da çok beğendim” sözlerini ifade etti.
Etkinliğe, Pasta Sanatı markası ile katılan Merhaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş, son yıllarda yaptıkları yatırımlarla, son modern tesislerinde ürettikleri Fransız tatlılarını Türk ustalarının el emeği ile birleştirerek İstanbul’da bulunan 10 şubesi ve internet üzerinden özel kargo imkanı ile tüm Türkiye’ye yolladıklarını ifade etti. Sekizkardeş, özellikle yabancı müşterilerinin pasta sanatı ürünlerini çok beğendiklerini söyledi. Bunun sebebinin de ekler ve makaronlarında doğal hammadde ve taze meyve kullanıp elle üretim yapmaları olduğunu ifade eden Sekizkardeş, bu ilginin neticesinde de yurt dışından ve yurt içinden 2 bine yakın Franchise talebi aldıklarını söyledi. Birçok turistik tesis ve yat turizmi yapan şirketler tarafından özel misafirler ve özel geceler için Fransız pastaları ekler ve makaron siparişleri aldıklarını ve gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Günler öncesinden büyük hazırlıklar ile planlanan etkinliğe özel misafirlerin yanında biletixten satılan biletlerle halktan da yüzlerce ziyaretçi katıldı. Ziyaretçiler yapılan özel güvenlik kontrolünden sonra sarayı gezme ve Fransız tatlılarının tadına bakma şansı yakaladı. Büyük bir keyifle festival havasında başlayan etkinlik Ankara’dan gelen acı haberler nedeni ile programlanan saatten önce bitirildi.