Gündem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Alatepe açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Alatepe açıklaması

23.11.2018 - 15:43 | Son Güncellenme:

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'ye saldırı girişimi iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Alatepe açıklaması

İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"23.11.2018 günü İlimiz Esenyurt ilçesi Bağlarçeşme Mahallesi'nde Serhan Tirit Camii önünde bir şahsın Esenyurt Belediye Başkanı'nın makam aracına silahlı veya taşlı saldırı gerçekleştirdiği iddiası ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Bahse konu olayda yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış, olayda belediyede görevli zabıtalarla tartıştığı belirlenen seyyar satıcı N.D. (44) isimli erkek şahıs aynı gün yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın yapılan üst aramasında (1) adet kesici alet ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Alatepe açıklaması

SEYYAR SATICI GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağlarçeşme Mahallesi'ndeki Serhan Tirit Camisi önünde bir kişinin Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin aracına silahlı veya taşlı saldırı gerçekleştirdiği iddiası üzerine Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri çalışma yaptı.

Çalışma sonucunda, bahse konu iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Olayda, belediyede görevli zabıtalarla tartıştığı belirlenen seyyar satıcı N.D (44) gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde bir kesici alet bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma namazı çıkışında cami merdivenlerinden inerken aracının yanında bir hareketlilik gördüğünü belirterek, "Şahısla hiç yüz yüze gelmedim. O sırada şahıs polis tarafından gözaltına alınmış." diye konuştu.

Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül ise Alatepe'ye silahlı saldırı girişiminde bulunulduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Seyyar satıcıyla zabıta arasındaki tartışmadan kaynaklanan bir durum. Başkanın arabasını gören bir seyyar satıcı kendisiyle görüşmek istiyor. Daha sonra buradaki zabıta ile seyyar satıcı arasında münakaşa çıkıyor. Seyyar satıcı bunun üzerine eline bir taş alıp yere vuruyor. Daha sonra şahıs polis tarafından gözaltına alınıyor. Olayın Başkanla hiçbir ilgisi yok. Silah falan da ortada yok."