Cadde İstanbul modaya doyacak!

İstanbul modaya doyacak!

14.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Seyyah’ adlı defileyle açılışı yapılan Fashion Week’e bu yıl Türk mankenlerin protestosu damga vurdu. Didem Soydan’ın başlattığı ‘katılmama’ çağrısına modeller destek verdi

İstanbul modaya   doyacak



Moda tutkunlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, dün Tophane Antrepo 3’te başlayan defile ve sunumlarla konuklarına kapılarını açtı. 13-18 Ekim tarihleri arasında 5 gün boyunca marka ve tasarımcılar, Antrepo 3’te yer alan ‘Runway’ ve ‘Studio’ alanlarında ilkbahar/yaz 2015 koleksiyonlarını sergileyecek. Dün yapılan defileleri izlemeye gelenler ise giydikleri sıra dışı kostüm ve aksesuarlarla ilgi odağı oldu.

Sönük geçti
Fashion Week’te her yıl görmeye alışık olduğumuz Türk kadın mankenlerin bu yıl etkinliği protesto edip podyumda olmayışı ise dikkat çekti. Didem Soydan’ın tasarımcıların Türk modellerle çalışmak istemeyişini gerekçe göstererek başlattığı isyan çağrısına Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk, Selda Car, Ebru Öztürk de katıldı. Soydan’ın çağrısıyla defileleri protesto eden isimler bu yıl podyumda olmayınca etkinliğin diğer yıllara nazaran sönük geçmesi gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Evliya Çelebi rüzgârı
Modaseverlerle, tasarımcılar ve sektörü her yıl buluşturan etkinliğin açılışı, Hatice Gökçe’nin, seyahat etmeyi seven gezgin erkekler için tasarladığı ‘Seyyah’ adlı yeni koleksiyonunu tanıtmasıyla başladı. Gökçe’nin Evliya Çelebi’den ilham alarak oluşturduğu yeni koleksiyonu için, “At figürünün kullanıldığı baskılar sezona ritim kazandırıyor” dedi.