Gündem İstanbul Modern’in eğitim projelerine 2 milyon 250 bin lira destek

İstanbul Modern’in eğitim projelerine 2 milyon 250 bin lira destek

27.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern’in çocuk ve gençlere yönelik eğitim programlarını desteklemek amacıyla Emaar’ın ana destekçiliğinde düzenlenen Gala Modern, önceki gece gerçekleşti.

İstanbul Modern’in eğitim projelerine  2 milyon 250 bin lira destek

Gecede eğitim projeleri için 2 milyon 250 bin TL destek toplandı. Gala Modern’in bu yıl sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Rana Erkan Tabanca’nın gönüllü olarak yaptı. Gecede, müzenin eğitim projelerine kaynak sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde destek yarışı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sanatçı duyarlılığı

11 sanatçının 13 çalışmasıyla yer aldığı destek yarışında müzenin eğitim projelerine katkı sağlandı. Destek yarışına çalışmalarıyla katılan sanatçılar ise şöyle sıralandı: Murat Akagündüz, Turan Aksoy, Olafur Eliasson, Katharina Grosse, Ali Kazma, Bahar Oganer, Julian Opie, Angel Otero, Tanju Özelgin, Murat Pulat ve Kemal Seyhan.

Gala Modern gecelerinden sağlanan destekle 450 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığına dikkat çeken İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern’in sanat eğitimi projeleriyle geleceğin sanatseverlerinin yetişmesine katkıda bulunulduğunu belirtti.