Muğla İstanbul Muğla'yı Kuşbakışı Gördü

İstanbul Muğla'yı Kuşbakışı Gördü

26.01.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

.

İstanbul Muğlayı Kuşbakışı Gördü

Fotoğraf ustası Abdullah Kırbaş, “Kuşbakışı Muğla” temalı fotoğraf sergisini 25 Ocak Çarşamba günü İstanbul Kartal Adalet Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonunda yoğun katılım ile açtı.
Muğla Valiliği,İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve ev sahipliğini Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı sergiye Muğla protokolü de yoğun ilgi gösterdi.
Kuşbakışı Muğla sergisine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Muğla Valisi Amir Çiçek, eski Milas Kaymakamı İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Kartal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan,Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi,Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Ferhat Türel’in yanı sıra Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun,Komisyon Başkanı Bekir Altun ve Cumhuriyet Başsavcı vekilleri de katıldı.
Açılışta konuşma yapan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Kuşbakışı Muğla" fotoğraf sergisine katılanlara teşekkürlerini sunarak, Muğla’nın güzelliklerini anlattı. Terör olaylarına da değinen Başsavcı Tosun, "Son dönemde ülkemizde yaşanan büyük terör olaylarını şiddetle kınayarak başta devletimizin kurucusu büyük önder Atatürk olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, yine bu vatan için şehit olmayı göze alıp mücadele ederken yaralananlara acil şifalar diliyorum" dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek de Muğla’nın güzellikleri hakkında konuşarak, "Fotoğraflarla ancak gözümüzün gördüğü kadarıyla olan güzelliğini görebileceğiz. Ama en önemli güzelliği Muğla’da tatil yaparak hatta Muğla’da hayatı devam ettirerek görebiliriz" şeklinde konuştu.
Sergiye katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bugün Muğla’yı kuşbakışı 15 dakika ziyaret etmiş olacağız. Ama sayın Valimden açık çek aldık, her birimiz fazla değil 15 milyonuz, Muğla’da bir haftalık tatil hakkı kazandık" dedi.Muğla’nın Türkiye’nin ortak değeri olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Dolayısıyla hepimiz Muğla’ya ihtimam göstermek, gözümüz gibi bakmak zorundayız. Bugün burada da bir nebze olsun bunu ifade etmeye geldik" diye konuştu.
Sergide yapılan açılış konuşmalarının ardından eserlerin sahibi fotoğraf sanatçısı Abdullah Kırbaş, İstanbul Valisi Şahin, Muğla Valisi Çiçek ve Başsavcı Tosun’a sergiyi gezdirerek fotoğraflarını anlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği’nin destek olduğu sergi, adliyenin E Blok Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu’nda 3 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak