Dünya Hain saldırıda bir İsrail vatandaşı öldü

Hain saldırıda bir İsrail vatandaşı öldü

01.01.2017 - 16:12 | Son Güncellenme:

İstanbul'daki terör saldırısında ölen 15 yabancı uyruklu 39 kişinin kimlikleri belli olmaya başladı. Söz konusu yabancı uyruklu kişilerden birinin 19 yaşındaki İsrail vatandaşı Leanne Nasser olduğu belirlendi. Bu arada terör saldısında hayatını kaybeden yabancı uyrukluların ülkeleri açıklandı. Ölenler arasında 7 Suudi Arabistan, 2 Hindistan, 1 Kanada, 1 Suriye, 1 İsrail, 2 Tunus, 4 Irak, 1 Lübnan,1 Belçika vatandaşı bulunuyor.

Hain saldırıda bir İsrail vatandaşı öldü

İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısında bir İsrail vatandaşı hayatını kaybetti. İsrail Dışişleri Bakanlıı yaptığı açıklamada saldırıda 19 yaşındaki Leanne Nasser'in öldüğü belirtildi.Reuters haber ajansına göre Arap asıllı İsrail vatandaşı olan Nasser'in yanında 3 arkadaşıyla saldırı yerinde olduğu açıklandı. Leanne Nasser'in arkadaşlarından Ruaa Mansour'un da saldırıda yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını twitter'dan paylaştığı Türkçe mesajla kınamıştı.

Rivlin, resmi Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada, "Kalplerimiz, Türk halkıyla birliktedir. Bu saldırı insanlığa karşı yapılmıştır. Dualarımız, yakınlarını kaybedenlerle ve yaralılarladır." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh de İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından Türkçe, "İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor ve kalbi taziyelerimi sunuyorum. Yeni yılda, aynı kararlılıkla: terör asla kazanamayacak." mesajını paylaştı.

Hain saldırıda bir İsrail vatandaşı öldü

LÜBNANLI MİLLETVEKİLİNİN KIZI DA ORADAYDI

Lübnan Dışişler Bakanlığı saldırıda 3 vatandaşının yaralndığını bildirdi. YAralanan Lübnan vatandaşlarından biri ise Lübnanlı milletvekili Estaphen El Douaihy'in kızı.

Haberin Devamı

TÜRK ASILLI BİR BELÇİKA VATANDAŞI DA ÖLDÜ

Belçika Dışişleri Bakanlığı ise Türk asıllı bir vatandaşlarının hain saldırıda can verdiğini duyurdu.

Saldırıda yaşamını yitiren yabancıların kimlikleriyle ilgili Hindistan, Tunus ve Ürdün'den de bilgi geldi. Buna göre Hindistan ve Tunus 2 vatandaşlarının, Ürdün ise 3 vatandaşlarının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Terör saldırısında hayatını kaybeden yabancı ülke vatandaşları arasından belirlenen bazı ismlerse şöyle:

Jalal Abbas, Ahmed Saud Alfaoul , Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam, Basma Abourazaq.