Kültür Sanat İstanbul sömestr etkinlikleri 2019

İstanbul sömestr etkinlikleri 2019

19.01.2019 - 10:50 | Son Güncellenme:

Sizlere İstanbul sömestr etkinlikleri 2019 dosyası oluşturduk. Bu sayede sömestrde nereye gideceğim telaşı içerisine girmenize gerek kalmayacak. Sizde sömestr tatilinin gelmesiyle birlikte İstanbul sömestr tatil etkinliklerini merak etmeye başladıysanız İstanbul sömestr etkinlikleri 2019 dosyasına göz atabilirsiniz. İşte çocuklarınızla ailecek keyifli vakit geçirebileceğiniz İstanbul somestir etkinlikleri…

İstanbul sömestr etkinlikleri 2019

İstanbul somestr etkinlikleri haberimiz sayesinde sömestrde nereye gideceğim arayışına girmenize gerek kalmayacak. Sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz sömestr etkinlikleri sayesinde çocuklarınızla keyifli bir şekilde vakit geçirebileceksiniz.

Haberin Devamı

İşte İstanbul sömestr etkinlikleri 2019 dosyası.

Öğrencilerin dört gözle beklediği sömestr tatili geldi çattı. Peki, öğrenciler bu tatili nasıl geçirecek? Sömestr tatilinde çocuklar eğlenmeli mi, ders mi çalışmalı? Hem bu bilgileri hem de çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz İstanbul sömestr etkinliklerini sizler için araştırıp bir araya getirdik.

Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu, ailelerin yarıyıl tatilinde çocuklarının özgüvenini artırmak için yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kısa tatili verimli değerlendirmek için;
Tatil süresince çocuğunuza başarısız olduğu alan ile ilgili sürekli hatırlatmalarda bulunup bu zamanı mutsuz ve üzgün geçirmesine neden olmayın.

Karnenin iyi ya da kötü olmasına bakmadan çocuğunuzla birlikte gelecek dönem için plan yapın, çözüm odaklı fikirlerinizi çocuğunuzla paylaşarak ortak bir karar oluşturarak onda özgüven ve sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlayın.

Haberin Devamı

Uyku, yemek, oyun, ödev ve dinlenme saatlerini çocuğunuzla birlikte belirleyin.

Ortak bir karar ile yapılan etkinliklerde başarılı sonuç alınması halinde ödüllendirmeyi birlikte yapın.

Yarıyıl tatilinde kaliteli zaman geçirebilmek için doğa yürüyüşü, açık hava etkinlikleri, kişisel gelişimine katkıda bulunacak kültürel geziler planlayın.

Aile içi iletişimi artırmak için büyükleri ziyaret edin, ortak alanlarda birlikte etkinlik yapın, çocuğunuzun akranları ile vakit geçirmesine izin verin.

Çocuğunuzu tatil sürecinde bilgisayardan, telefondan ve çeşitli oyun araçlarından uzak tutmaya çalışın.

Rahat geçirilen tatil okul döneminde zorluk yaşatmasın

Tatil dönemlerinde ödev yapmayan, erken kalkmayan okula yetişme gibi zorunlulukları olmayan çocuklar serbest zamanın rahatlığına alışmaktadır. Serbest yaşama alışan çocuklar tatil sonrası okula daha zor adapte olmaktadır. Bu çocuklardaki okula karşı isteksizlik genellikle; karın ağrıları, odaklanamama, sinirlilik hali, uyuma, yemek yememe gibi durumlarla kendini göstermektedir. Bu durum da ebeveynler ile çatışmalara neden olarak devamında akademik başarısızlık ve özgüven eksikliğini getirmektedir. Bu tür sıkıntılara neden olmamak için ebeveynlerin tatil bitmeden en az bir hafta önce çocukları ile birlikte okul düzeninin yeniden oluşturulması için plan yapması gerekmektedir. Çünkü öğrencinin okula karşı düzeni tekrar oluşturulmazsa rahat ve istenilen bir şekilde geçirilen tatil, okula dönülmesi ile birlikte zorlu bir sürece neden olmaktadır.

Haberin Devamı

İstanbul sömestr etkinlikleri 2019

Türkiye'nin ilk yerli çizgi dizisi Kral Şakir sömestir tatilinde Trump AVM’ ye geliyor. Kral Şakir muhteşem şovuyla 18-27 Ocak tarihleri arasında Trump AVM sahnesinde olacak, çocuklara eğlenceli bir gün yaşatacak. Ayrıca gösteri sonunda tüm çocuklarla fotoğraf çektirecek ve onlara birer poster hediye edecek. Etkinliğe katılım ücretsiz…
Gösteriye katılım ücretsiz

Kral Şakir gösterisi, 18-27 Ocak tarihleri arasında her gün 12:00/14:00/16:00/18:00 saatlerinde 4 seans olarak yapılacak. Heyecan dolu gösteri tüm çocukların ücretsiz katılımına açık olacak.

Haberin Devamı

Miniatürk

Antik Çağ'dan Roma'ya ve Bizans'a, Selçuklu'ya Osmanlı'ya kadar, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Haliç'teki Miniatürk, masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyen çocukları yarıyıl tatilinde de ağırlayacak.

Uçurtma müzesi

Uçurtma müzesini çocuklar açısından sevilmesini sağlayan en önemli şey, çocukların uçurtmaları kendilerinin tasarlayabiliyor olması. Bu müzede çocuğunuzla beraber uçurtmanızı kendiniz yapabilme imkanı bulabilirsiniz.
Uçurtma müzesi Türkiye’de tek ve şimdilik sadece Üsküdar’da var.

Kidzmondo Çocuk Şehri

Çocukların ilgi duyduğu veya merak ettiği meslekleri icra edebilecekleri, kendi para birimi ve mesai sisteminin olduğu bir şehir düşünün. Bu şehirde çocuklar adeta büyümüş de küçülmüş gibi yaşıyorlar. Mesela sağlık personeli olan 112 Acil kıyafetlerini giyiyor. 40 farklı meslek var. İtfaiyecisinden polisine kadar herkes seçtiği mesleğin üniformaları ile oyuna dahil oluyor. Kidzmondo’da çocuklar kendi paralarını kazanıp kendi ekonomilerini yönetiyorlar.

Haberin Devamı

Madame Tussauds

Dünyanın en ünlü bal mumu heykel müzesi olan Madame Tussauds içerisinde birçok tarihi ve kültürel ve sanat spor alanında birçok kişinin heykelini barındırıyor.
Müzede Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet sanatçılardan ise, Zeki Müren ve Barış Manço gibi ünlü isimlerin bal mumu heykelleri de bulunuyor.

Vialand

Viland yeni adıyla ‘’İsfanbul’’ çocuklara masalsı bir eğlence ortamı sunuyor. İçerisinde çocukların eğlenebileceği birçok alternatif bulunuyor. Adalet kulesi, Viking ve çılgın nehirle çocuklara doyasıya eğlenebilecekleri bir eğlence sunuyor.