Ekonomi İstanbul’u robotlar fethedecek

İstanbul’u robotlar fethedecek

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde düzenlenen ‘Robotik Fetih 1453’ yarışmasında, robotlar İstanbul’un fethini canlandırarak yarışacak.

İstanbul’u robotlar fethedecek

Festival kapsamında düzenlenen ‘Robotik Fetih 1453’ yarışmasıyla robotlar İstanbul’un fethini sembolik canlandıracak. Yarışma için İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Mardin, Çanakkale, Adana, Konya, Batman, Balıkesir, Karabük, Trabzon, Denizli şehirlerinden 56 takım başvurdu. Yapılan teknik ön elemeyi geçen 14 takım ise yarışmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

50 bin lira destek

Yarışmacılara toplamda 50 bin lira destek verildi. İstanbul’un fethini canlandırarak yarışacak olan robotların görevi suya bırakıldıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Han’ın gemileri karadan yürütmesini ve top atışını gerçekleştirmek. Yarışmanın amacı ise otonom sistemler ve savunma sanayiinde eksikliği hissedilen mühendis açığını kapatacak bilgili, bilinçli ve istekli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak. Verilen 3 görevi yerine getiren ve dereceye giren ilk üç takımdan birinci olan 40 bin, ikinci 30 bin ve üçüncü takım da 20 bin liralık para ödülü kazanacak.

Tuz Gölü’nde roket yarışı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Roketsan’ın ana paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışması’nın roket atışları 11-14 Eylül tarihlerinde Tuz Gölü’nde yapılıyor. Atılan roketlerin büyük çoğunluğunun başarılı olmasıyla birlikte, Türkiye dünyada roket yarışması yapan ikinci ülke oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’u robotlar fethedecek