Gündem İstanbul Üçlemesi yeni sahibine kavuştu

İstanbul Üçlemesi yeni sahibine kavuştu

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antik A.Ş. Müzayede Evi, Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ni müzayedeye çıkarttı. Tablo, dün Antik Palace’ta gerçekleşen müzayedede 1 milyon 830 bin TL’ye satıldı

İstanbul Üçlemesi yeni sahibine kavuştu

Antik Palace salonları dün saat 15.00’ten itibaren Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’nin aralarında bulunduğu eserlerin satışı için toplanan koleksiyoncu ve sanatseverlerle doldu. Antik AŞ. Müzayede Evi değerli eserlerin satışıyla yaklaşık iki saat boyunca süren 298. Müzayedesi’ni gerçekleştirdi. ‘Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri’ konulu müzayede sanatseverler ve koleksiyoncular tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Müzayedede 200’e yakın eser alıcı buldu.

Haberin Devamı

Yeni yıla sayılı günler kala düzenlenen müzayedeyi Turgay Artam yönetti. Eserler seçilirken, eserlerin önceki sahiplerine mutluluk getirip getirmediğinin de incelendiğini belirten Artam, satın alınan eserlerin yeni sahiplerini mutlu etmesi temennisiyle açık arttırmayı başlattı. Salondaki konuklar eserleri yakından izleme fırsatı buldu. Müzayede heyecanlı çekişmlelere de sahne oldu.

Müzayede kapsamında Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ adlı çalışması da 1.5 milyon dolar fiyatla satışa sunuldu.

Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ eski İstanbul yaşantısını günümüze yansıtan bir eser olarak önem taşıyordu. Eser 1 milyon 830 bin TL fiyattan satıldı.

İyem’den Füreya’ya

298. müzayede Türkiye’de 20. yüzyıl resim sanatının usta sanatçılarının eserlerini bir araya getirdi. 1900-2015 arasını kapsayan bir yelpazeyle sanatseverleri buluşturdu. Bu kapsamda Turan Erol’un çalışması 165 bin TL’ye satıldı. Erol Akyavaş’ın bir çalışması 122 bin TL’ye, De Mango’nun bir çalışması 165 bin TL’ye, Hikmet Onat’ın bir çalışması ise 150 bin TL’ye alıcı buldu. Müzayedede ayrıca Koerner’in ‘Eminönü’ adlı eserinin 190 bin TL’ye satışı gerçekleştirildi.
Müzayede kapsamında klasik Türk resminin ustaları Şevket Dağ, İbrahim Çallı, Hoca Ali Rıza, Nazmi Ziya, Hikmet Onat’ın aralarında bulunduğu birçok usta sanatçı önemli eserleri satışa sunuldu. Müzayedede Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Turan Erol, Ferruh Başağa, Nuri İyem’in aralarında bulunduğu sanatçıların çalışmaları da görücüye çıktı. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adnan Varınca, Cevat Dereli, Alev Ebuzziya, Gülsün Karamustafa, Füreya Koral, Aliye Berger, Neşe Erdok, Kemal Önsoy, Güngör Taner, Şadan Bezeyiş eserleri de ayrıca meraklılarıyla buluştu. Müzayede kapsamında Hafız Mustafa Hulusi’nin Kur’an-ı Kerim’i 127 bin TL’ye satıldı.