Gündem İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan

İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan

22.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, “Hayal ettiğimiz şehri kurmak için öncelikle halkımızın görüşüne başvuracağız. Eyüpsultan yeni projelerle ulaşımdan eğitime, sağlıktan kültüre insanları mutlu eden bir ilçe olacak” dedi

İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan

İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan
AK Parti, belediyecilikte yarım yüzyılı geride bırakmış olan Deniz Köken’i Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Daha önce Eyüpsultan Belediyesi’nde 10 yıl başkan yardımcılığı yapan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’nın ardından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Deniz Köken, yaptığı seçim çalışmalarını Milliyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

- Seçim kampanyanız nasıl gidiyor?

Çalışmalara 29 Aralık akşamı başladık, kademe kademe yükselerek devam ettik. Sokakta vatandaşlardan karşılık bulmaya başladık. İlk zamanlar günde yedi sekiz program varken, şu anda 12- 14 program yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlardan da olumlu tepkiler almaya başladık.

- Vizyon projelerinizden biraz bahseder misiniz?

Öncelikle Eyüpsultan’a müze ve kültür merkezi kazandırmak istiyoruz. Köylerden birisine de özel bir sera projemiz var. Gençlerin uygulayarak ve deneyimleyerek öğrenmesini sağlayacak gençlik kampı ile bilim merkezi yapacağız. Aslında işin merkezine çocuğu, kadını, genci, yaşlıyı ve engelliyi koyduk. Diğer tarafta da üreten bir şehir nasıl olabiliriz diye düşündük. Onun da cevabı kültür, turizm ve lojistik merkez olabiliriz. 3’üncü havalimanına giden güzergâhı güzel planlarsak bu bölgeden esnafı doğru yararlandırırız.

Haberin Devamı

- İlçedeki en büyük sorun nedir? Hangi konuda şikâyetler geliyor?

İlçemizdeki en büyük sorun otopark ve tapu. Alibeyköy bölgesinin tamamı neredeyse vakıf arazisiydi. Vakıf hazine takas yaptı ama arada kalan bir bölüm var. Bu sorunu ortadan kaldıracağız.

- Seçilirseniz, göreve başladığınız ilk altı ay neler yapmayı planlıyorsunuz?

Deprem, ulaşım ve kentsel dönüşüm master planını yapıp nasıl bir şehri yönettiğimizi görmemiz lazım. Bütün gönülleri kazanacağız ve hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağım.

İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan

Kadınlara istihdam kapısı

- İlçede yaşayan kadınlar için iş imkanı sağlayacık mısınız?

Eyüpsultan ilçe sınırları, tarımsal verimlilik ve istihdam açısından sadece bölge için değil tüm İstanbul açısından çok önemli bir potansiyele sahip. İlçemiz köylerinde seracılık şeklinde yerleştireceğimiz Tarımsal Park’ta kentsel tarım uygulamaları ile organik tarıma dönük üretim süreçlerini başlatacağız. Tarımsal ürünlerde üretici ve tüketiciyi yerinde buluşturacak olan bu projemiz bölgesel kalkınmada yenilikçi bir rol üstlenecek. Kadınlar için de yeni bir istihdam kapısı açılacak.

Otopark sorununa çözüm

Haberin Devamı

- Eyüpsultan’ın ulaşım sorunu için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Eyüpsultan’ın ulaşım sorunu ilçeye yapılan büyük yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözülecek. Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı’dan Eyüp’e inecek, Eyüp’ten Topçular’a çıkacak, oradan devam edecek. Onun proje aşaması bitti. Ayrıca Alibeyköy-Sirkeci Tramvay Hattı da 2019’un sonunda hizmete girecek. Bir diğer büyük problem de otopark eksikliği. Eyüpsultan’ı dört bölgeye ayırdık. Eyüp ve çevresi, Alibeyköy ve çevresi, Veysel Karani bölgesindeki dört mahalle ve çevresi ile Kemerburgaz-Göktürk bölgesi. Bu dört bölgenin tamamı Eyüpsultan’ı 400 bin nüfuslu bir şehir olarak ortaya koyuyor. Mahalleleri, mutlaka gücümüz ölçüsünde otoparkla buluşturacağız.

İstanbul’un cazibe merkezi Eyüpsultan

Turistler konaklayabilecek

- İlçedeki konaklama mekanları, restoranlar ve işletmeler yeterli mi?

Eyüpsultan’a gelen turistler ve misafirlerimiz 15 dakika kalıp, Eyüpsultan Türbesi’ni ziyaret edip namazını kılıp gidiyorlar. Bizde o yüzden Eyüpsultan’da dört aksı birlikte işleyeceğiz. Eyüp Cami, Feshane, Haliç ve Pierre Loti. Bu dört aksı birbirine bağlayarak insanların dini turizm, Pierre Loti, müze ve haliçten yararlanmalarını sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı