Gündem İstanbul'un göbeğinde 7 çocuk bir kadını kaçırdılar!

İstanbul'un göbeğinde 7 çocuk bir kadını kaçırdılar!

21.11.2014 - 10:39 | Son Güncellenme:

IŞİD İstanbul’un göbeğinde 7 çocuk ve 1 kadını kaçırdı. Çocukları ve karısı kaçırılan baba Şefik Özdemir ise ailesinin peşinden Suriye’ye gitti.

İstanbulun göbeğinde 7 çocuk bir kadını kaçırdılar

IŞİD’in İstanbul’un ortasındaki hücre evi ilk kez görüntüledi. İstanbul’da Ümraniye Esenkent mahallesinden 2’si kız 7 çocuk ve bir kadın kaçırılarak IŞİD’e katıldığı söyleniyor. Emine Özdemir 6 çocuğunu da alarak IŞİD’e katıldı. Ailesini geri almak isteyen baba Şefik Özdemir’i ise IŞİD militanları telefonda Suriye’ye çağırdılar.

Haberin Devamı

Çocuklarını ve eşini IŞİD’e kaptıran acılı baba IŞID militanları ile telefondan yaptığı pazarlıkta militanlara ‘Ben nereye geleyim’ diye sordu. Militanlar da kendisine “Geleceğin yeri biliyorsun zaten. Önce Allah’a dua edeceksin diyeceksin ki ben senin dinini yaşamak için İslam Devletine hicret ediyorum. Gaziantep’e geleceksin oradan sınırı geçeceksin. Bu tarafa mücahitlik yapacaksın savaşacaksın gerekirse kafirlerle. Buraya geldiğinde bil ki İslam’ın hükümlerini yaşamak zorundasın. Çocuklarının hepsi burada hiçbir sıkıntıları yok. Geleceğin yeri biliyorsun zaten. Hicretini İslam devletine yapacaksın. Müslümanlığı yaşamak istiyorsan çıkıp gel İslam Devletine eşin de burada zaten” dedi.

Baba Şefik Özdemir de bu telefon üzerine Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı. Özdemir “Ben çocuklarımı gidip onların elinden alarak geri getireceğim. Kızlarımı zaten kandırıp evlendirmişler. Eşimi de evlendirmişler. Bana böyle söylediler” diyerek Suriye’ye gitti.

Haberin Devamı

IŞİD'LİLERE SESLENİYORUM

Aynı Mahallede oturan Hümeyra Atmaca’nın da oğlunun IŞİD’e katıldığı düşünülüyor. Atmaca “IŞİD’lilere sesleniyorum ne istiyorsunuz. Hangi kitapta var milletin çocuğunu zorla kaçırıp götürmek. Hangi cihatta var da çocuklarımı götürüyorsunuz.” İfadeleri ile seslendi.

IŞİD’İN İSTANBUL’DAKİ HÜCRE EVİ

Bu iddiların merkezinde ise Esenkent mahallesindeki bir IŞİD hücre evi bulunuyor. Ailelere göre 7 çocuk da bu evin önünden götürüldü. Burasının IŞİD’in İstanbul’daki hücre evlerinden birisi hatta o bölgedeki merkezi olduğu öne sürülüyor. Polis ekipleri eve gelerek incelemede bulundu. Ancak ev terk edilmiş bir halde bulundu. Polisin eve düzenlediği operasyonda IŞİD’e ait belge ve kitaplar bulundu.