Gündem İstanbul’un güven şehri olması için talimat verdim

İstanbul’un güven şehri olması için talimat verdim

14.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’teki terör saldırısına ilişkin, İstanbul Valiliği’nde brifing aldı.

İstanbul’un güven şehri  olması için talimat verdim

Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da katıldı. 3.5 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Açık ve net ifade ediyorum. Biz, bize yönelen her saldırıya gerekli gördüğümüz çapta, doğru ve uygun gördüğümüz zamanda mutlaka karşılığını veririz ama herkesin de bu konuda samimi bir tutum içine girmesini bekleriz” dedi.

Haberin Devamı

4 kişi gözaltında

Davutoğlu, saldırının gerçekleştiği sırada olay yerinde bulunan ve yaralı olarak kurtulan tur rehberi Sibel Şatıroğlu ile de görüştüğünü belirterek, “Terör olgusu artık ülkelerden ve şehirlerden bağımsız olarak dünyanın her yerinde bütün insanlığı tehdit eden bir olgudur.

Dolayısıyla bu münferiden İstanbul’da ve Türkiye’de değil, bütün önemli baş şehirlerde, bütün önemli şehirlerde, bütün ülkeleri kaygılandıran, alarm halinde tutan bir husustur. İstanbul’un güven şehri olması konusunda gerekli talimatları verdim” dedi. Davutoğlu, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini ifade ederek, “Bugün bu çerçevede 4 ayrı gözaltı daha oldu. Saldırganın Türkiye’ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi” diye konuştu.