Gündem İstanbul'un yeni valisinden 1 Mayıs açıklaması

İstanbul'un yeni valisinden 1 Mayıs açıklaması

22.04.2016 - 17:52 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Beşiktaş Kılıç Ali Paşa Ortaokulu öğrencileri İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti

İstanbulun yeni valisinden 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ortaokul öğrencisi Ülkü Nur Kutlu'ya devretti. Çocuk valinin basın mensuplarının 1 Mayıs'la İlgili yönelttiği soruya verdiği cevap ise Vali Şahin'i şaşırttı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beşiktaş Kılıç Ali Paşa Ortaokulu Müdürü Nuri Kaya, öğretmen Elif Bahçel ve öğrencileri makamına kabul etti. Vali Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu ise ortaokul öğrencisi Ülkü Nur Kutlu'ya devretti.

Vali Şahin, koltuğunu devrettiği küçük valiye, "Bugün İstanbul sana teslim oluyor" dedi.

Vali Şahin'in İstanbul'la ilgili düşüncelerini sorması üzerine Ülkü Nur Kutlu, "İstanbul çok kalabalık bir şehir. Çok büyüleyici. Trafik sorununu en aza indirmek istiyorum. Tüm İstanbul ilçelerini metroyla birleştirmek istiyorum. Hayvanlar için barınak yapmak istiyorum. Her ilçeye bir kütüphane kurmak istiyorum sloganımıza '39 ilçede 39 kütüphane'" dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama çağrısıyla ilgili sorduğu bir soruya, çocuk vali Kutlu, "Gerekli birimlerle görüşüp tekrar değerlendirmeyi düşünüyorum" demesi üzerine Vali Şahin, Kutlu'ya "Bu soruya çalışmış mıydın" diye sorarak espri yaptı.

Küçük valinin 1 Mayıs cevabını beğenen Vali Vasip Şahin, "Aferin güzel bir cevap oldu" dedi.

Vali Şahin daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İHA