Ankara SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

06.08.2014 - 13:02 | Son Güncellenme:

.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerini hızlandırmak ve sürekliliğini sağlamak için çok ciddi vakalar dışındaki vakaların anakaraya ulaştırılması aynı zamanda hastaneler arası nakillerini de yapmak üzere 2 adet deniz nakil aracının alındığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hastaneler arası nakilleri yapmak üzere 2 adet deniz nakil aracı alındığı belirtilerek, “İstanbul ilinde deniz ambulans hizmetleri; bakım, onarım, yakıt giderleri ve personel özlük hakları Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sevk ve idare edilen, Büyükada ve Büyükdere’de konuşlu bulunan 2 deniz ambulansı ile yürütülmektedir. 16 Haziran 2014 tarihli güncellenen Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Acil Durumlarda Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Tıbbi Tahliye Faaliyetlerinin Yürütülmesine Dair İşbirliği Protokolü’ gereğince İstanbul ilinde deniz ambulansının hizmet veremediği veya görevli olduğu durumlarda, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar adalarımızdan ve gemilerden tıbbi tahliye faaliyetlerini yürütmektedir. Ayrıca Arama Kurtarma Yönetmeliğine göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Botları zorunlu durumlarda adalarımızdan vakaların tıbbi tahliyesinde görev yapmaktadır" denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“5 yıl süreyle hizmet vermesi planlanan, 2 gerektiğinde 4 sedye kapasiteli, tüm tıbbi donanıma ve acil sağlık ekibine sahip olacak deniz ambulans botların ilk ikisi sözleşme imzalama tarihinden itibaren en geç 6 ay sonra İstanbul İli Büyükada ve Büyükdere’de göreve hazır halde olacaktır. 2 adet deniz nakil aracının biri Heybeliada diğeri de Kınalıada ve Burgazada’da konuşlandırılarak faaliyete geçirilmesi planlamıştır.”
Açıklamada, “25 Temmuz 2014 03 Ağustos 2014 tarihleri arasında nakil araçları ile toplam 111 hasta taşınmıştır” ifadesi kullanıldı.