Gündem İstanbullu’nun trafik çilesi

İstanbullu’nun trafik çilesi

16.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört günlük bayram öncesi İstanbul’da “sürpriz” trafik yoğunlukları yaşanmaya devam ediyor.

İstanbullu’nun trafik çilesi

Önceki akşam sürücülerin aşırı yoğun trafikle boğuştuğu Mahmutbey - Fatih Sultan Mehmet köprüsü arasındaki TEM otoyolunda dün öğlen saatlerinde de durum aynıydı. TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı. Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi.

Haberin Devamı

Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB’nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama trafik yoğunluğunu göstermeyince altarnetif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğu iyice artırdı. Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasının ardından Edirne istikameti açıldı.

3 saatte 33 kilometre

Bahçeşehir’den yola çıkan sürücüler ise TEM Otoyolu üzerinden yaklaşık 33 kilometre mesafedeki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne tam 2 saat 57 dakikada ulaşabildi. Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat etti.