İstanbul İSTANBULLULAR SICAKTAN HASBAHÇE’YE SIĞINDI

İSTANBULLULAR SICAKTAN HASBAHÇE’YE SIĞINDI

15.07.2016 - 08:25 | Son Güncellenme:

.

İSTANBULLULAR SICAKTAN HASBAHÇE’YE SIĞINDI

İstanbul’un en önemli mesire alanlarından biri olan Hasbahçe, yaz sıcaklarının son günlerde mevsim normallerin üzerine çıkmasıyla birlikte sadece Kağıthanelilerin değil tüm İstanbulluların akınına uğradı. Sıcaktan bunalanlar soluğu Hasbahçe’de aldı. Boğucu sıcaktan bunalan ve özellikle yakın ilçelerden Hasbahçe’ye akın eden her yaştan vatandaş bir yandan ağaç gölgelerinde güneşten korundu bir yandan piknik yaptı. Aileleriyle gelen çocuklar ise sıcağa aldırmadan, oyun gruplarında vakit geçirerek veya top oynayarak eğlendi. Çocuklar zaman zaman serinlemek istedikleri çeşme önünde kuyruklar oluşturdu.
Mecidiyeköy’de oturan aşırı sıcaktan bunalan ailesiyle birlikte Hasbahçe’ye gelen emekli Muammer Dalyan; ‘’Hasbahçe ağaçlık ve serin bir alan. Mecidiyeköy’de maalesef bu alanlar kalmadı. Onun için Mecidiyeköy’den buraya geliyoruz. Burada bunaltıcı sıcaktan birazda olsun kurtuluyoruz. Ben Kağıthane’de ikamet etmememe rağmen belediyenin gayet iyi çalıştığını gözlemliyorum. Kağıthane özellikle yeşil alan konusunda gayet iyi ve bir çok parka sahip.’’ dedi.
Sıcağa aldırmadan Hasbahçe’ye gelen çocuklar da, ‘’Havalar çok sıcak. Arkadaşlarımızla burayı tercih ediyoruz. Buradaki oyun alanları çok güzel ve çeşitli. Voleybol oynuyoruz, çimlerde uzanıyoruz. Ailemiz ve bizler için çok iyi oluyor. Ağaçlar serinlememizi sağlıyor. Bize böyle bir alan sağladığı için Fazlı Amca’ya çok teşekkür ederiz.’’ diye konuştu.
Yeşil alanı en çok olan ilçe
Yüzölçümü dikkate alındığında adeta park ve yeşil alan cenneti olan Kağıthane Çevre Bakanlığı’nca havası en temiz ilçe olarak da duyurulmuştu. Nefes alan her şey için hizmet ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, göreve geldiğinden beri buna azami dikkat gösterdiklerini belirtti. Başkan Fazlı Kılıç, ‘Kentsel dönüşüm çerçevesinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz ürettikçe Kağıthaneli mutlu oldukça rahat uyuruz. İlçemiz her yönüyle örnek gösterilen bir ilçe artık.’ diye konuştu.
Yaz okulu ve kreşlere giden çocuklar da Hasbahçe’nin bu güzelliklerinden faydalananlar arasında yer aldı. Okullar, çocukların bunaltan sıcaktan kapalı alanda daha fazla etkilenmemeleri için Hasbahçe’ye piknik ve gezi tertipledi.
Hasbahçe, çocukların futbol, voleybol, basketbol gibi spor etkinliklerini yapacağı, ailelerin piknik, yeni evli çiftlerin fotoğraf çekim merkezi olurken öğrencilerin de kitap okumak için tercih ettiği gözdesi oldu.