Geri Dön

İstanbullular tarhanaya doyacak!

Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.

İstanbullular tarhanaya doyacak!

Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.

Türk mutfak kültürünün tanıtılması yönünde yürütülen projeler arasında önemli bir yer tutan Tarhana Projesi'yle ilgili 14 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vapur İskelesi'nde gün boyu sürdürülecek tanıtım çalışmaları sırasında on binlerce İstanbulluya tarhana çorbası tattırılması hedefleniyor.

Anadolu Mutfağını Araştırma Koruma ve Geliştirme Derneği, Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan tarhana tanıtım çalışmalarının yeni bir ilk olacağını vurgulayan Başkan Tahir Tekin Öztan, “Türk mutfak kültürünün yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım çalışmalarını çeşitli platformlarda başarıyla sürdürüyoruz. Tanıtım çalışmalarımız sadece yurt dışıyla sınırlı olmayıp yeni yetişen nesillerimize de kültürümüzün bütün özelliklerini tanıtmak zorundayız. Tarhana anne sütüne eş besin değeri taşıyan ve dünyada sadece ülkemizde yapılan ve tüketilen en önemli yemek çeşitlerimiz arasındadır. -40 derece ve +40 derecede bozulmayan özelliğiyle uzun süre saklanabilen tarhananın gençlerimiz ve yeni neslimize tanıtımını yapmak üzere derneğimizle birlikte Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz tattırma ve tanıtma çalışmalarında hedefimiz on binlerce İstanbulluya bu tadı tattırmak ve tanıtmaktır. 14 Aralık 2013 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vapur İskelesi'nde yapacağımız tattırma ve tanıtma etkinliğimize herkes davetlidir. Bu çalışma yeni bir rekora da imza atacaktır. Milli kültür öğelerimizi tanımadan tanıtmamız mümkün değil. Tarhanayı önce biz seveceğiz sonda dünyaya sevdireceğiz. On binlerce kişiye gün boyu sıcak çorba ikram ederken evlerine götürerek pişirmeleri için de özel hazırlanmış tarhana vereceğiz” dedi.

Hazırlaması çok kolay olan tarhana çorbasının insani yardım malzemeleri arasında yer alması gerektiğini de ifade eden Başkan Öztan, “Yüksek besin değeriyle insanlara birçok faydalar sağlayan tarhananın insani yardım malzemeleri arasında yer alması özellikle tabii afetler veya benzeri nedenlerle zorluk çeken insanlara dağıtılması önemli olacaktır. Hem hazırlaması kolay, hem taşıması, hem de besin değeri yüksek bir ürün. Orta Asya’dan günümüze gelebilmiş ata yadigarı tarhananın üç ayrı çeşidi bulunmaktadır. Gaziantep ve çevresinde topak, Kahramanmaraş ve çevresinde yaprak, Uşak’ta ise toz tarhana yapılmaktadır. Dernek olarak ulusal ve uluslararası arenalarda tıpkı diğer Anadolu mutfak kültürünün unsurları gibi tarhananın da tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü bizim için çok önemli bir gün. Zira İstanbul’da ilk kez böyle bir tanıtım organizasyonu yapılacak. Mevsim şartlarına da bakarsak sıcak tarhana çorbasını İstanbulluların çok seveceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber