Ekonomi işte 2017’nin yıldızları

işte 2017’nin yıldızları

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl da Türkiye pazarına yenilik yağmuru yağmaya devam edecek. Neredeyse tüm markalar bir ya da iki yeniliğini pazara sunmaya hazırlanırken, ÖTV düzenlemesi sonrası daha avantajlı hale gelen “hibrit” modellerde de adeta patlama yaşanacak...

işte 2017’nin yıldızları

ALFA ROMEO

Haberin Devamı

Giulia: Yeni Giulia’yı yılın ilk çeyreğinde Türkiye yollarında görmeye başlayacağız. Ülke şartlarına uygun motor gamıyla geleceği belirtilse de, detaylar şimdilik belli değil.

Stelvio: Markanın SUV modeli Stelvio’nun, Türkiye pazarında yılın ikinci çeyreği sonları ya da üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

işte 2017’nin yıldızları

BMW

5 Serisi: Bir süre önce tanıtılan yeni nesliyle yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satılmaya başlanacak.

4 Serisi: 3 Serisi’nin sportif versiyonu olarak tanımlanabilecek 4 Serisi’nin Coupe ve Gran Coupe versiyonları, makyajlanmış olarak mart-nisan aylarında Türkiye pazarına sunulacak.

2 Serisi Cabrio: Yaz aylarında Türkiye’de sunulması bekleniyor.

AUDI

işte 2017’nin yıldızları

Bu yılın ilk yarısında yeni nesil Q5’in yanı sıra yeni A5 Sportback’in Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca yeni A8’in de yılın sonlarına doğru showroomlarda olması planlanıyor.

Haberin Devamı

MERCEDES

işte 2017’nin yıldızları

Markanın ilk puck-up modeli X-Serisi’nin yanı sıra AMG GT R ve E-Serisi’nin crossover versiyonunu getirmesi bekleniyor. Ayrıca makyajlı GLA’nın da getirilmesi planlanıyor.

PEUGEOT

Eskisinden daha farklı bir hale gelen ve MPV’den çok crossover gibi görünen yeni nesil “5008”in, yılın ilk yarısında Türkiye pazarına gelmesi bekleniyor. Ayrıca markanın popüler aracı 301’in (ilk çeyrek) makyajlı versiyonunun yanı sıra yeni nesil hafif ticari araçları Expert ve Traveller da, yaz aylarında Türkiye’de olacak.

KIA

Rio: B sınıfındaki Rio tamamen yeni 4. nesliyle, 2017 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Picanto: Kia’nın en küçük modeli olan Picanto, yeni nesliyle yine yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarında olacak.

Niro: “En düşük yakıt tüketimine sahip hibrit otomobil” ünvanı alan markanın yeni hibrit SUV modeli Niro, yine ilk çeyrek içinde Türkiye pazarında olacak.

CITROEN

işte 2017’nin yıldızları

C-Elysee: Makyajlanmış haliyle 2017’nin ilk çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

Space Tourer+Jumpy: Markanın ticari araç gamının önemli araçları, yeni nesilleriyle yaz aylarında Türkiye’de olacak.

RENAULT

işte 2017’nin yıldızları

Yeni nesliyle boyutları tamamen değişen ve markanın büyük SUV sınıfındaki temsilcisi durumuna gelen Koleos, bu yılın ilk yarısında Türkiye pazarında olacak.

Haberin Devamı

OPEL

işte 2017’nin yıldızları

Insignia: Modelin yeni neslinin, Insignia Grand Sport adıyla Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Ayrıca markanın tamamen yeni iki modeli olan Crossland X ve Grandland X de, yılın son aylarına doğru Türkiye yollarındaki yerini alacak.

FIAT

işte 2017’nin yıldızları

Markanın uzun zamandır beklenen üstü açık spor otomobili 124 Spider, yılın ilk yarısında Türkiye yollarına çıkıyor. Ayrıca 50. yıla özel Fiat 500 versiyonları da yılın sonlarına doğru satışa sunulacak.

TOYOTA

C-HR ve Corolla’nın farklı versiyonlarının satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca markanın yeni nesil ticari araçları Proace VAN ve Proace Verso Türkiye’de büyük ihtimalle 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren satılmaya başlanacak.

NISSAN

Micra: Tamamen farklı bir tasarıma ve büyüyen boyutlara kavuşan Micra’nın yeni nesli, yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapacak.

VOLKSWAGEN

Golf: Markanın orta sınıftaki popüler aracı, geniş kapsamlı bir şekilde yenilenmiş haliyle bu yılın ilk yarısından itibaren Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak.

Haberin Devamı

işte 2017’nin yıldızları

Passat: Türkiye’de ilk kez satışa sunulacak Passat’ın “hibrit” versiyonu “Passat GTE”, yine bu yılın ilk yarısında Türkiye pazarına sunulacak yenilikler arasında.

HONDA

işte 2017’nin yıldızları

Bu yılın ilk yarısında Honda’nın önemli yenilikleri süper spor modeli NSX ve yeni nesil Civic Hatchback olacak. Ayrıca yerli Civic Sedan’ın 1.5 lt turbo benzinli motor versiyonu da yenilikler arasında.

BENTLEY

Bentayga Diesel: 435 beygirlik üç turbo beslemeli çılgın Bentayga dizelin, bahar aylarında Türkiye pazarında satışa sunulması bekleniyor.

DACIA:

Markanın önemli modellerinden Duster, mart ayından itibaren çift kavramalı otomatik vites seçeneğiyle satılmaya başlanacak.

VOLVO

V90 Crossover’ın Türkiye pazarında satışa sunulması planlanıyor.

FORD

Fiesta: Tamamen yenilenen ve farklılaşan yeni nesil Fiesta, yılın son aylarında Türkiye pazarında satışa sunulacak.
Kuga: Aracın makyajlanan versiyonu mart ya da nisan ayında Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

MAZDA

işte 2017’nin yıldızları

Mazda3’ün makyajlı versiyonunun yanı sıra yeni nesil CX5 de, markanın bu yılki yenilikleri arasında.

SKODA

işte 2017’nin yıldızları

Markanın büyük boyutlu ilk SUV modeli olan Kodiaq, ilkbaharda Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. Ayrıca Octavia modelinin kapsamlı makyaj operasyonu geçiren versiyonu da Türkiye’de satışa sunulacak Skoda yeniliklerinden olacak.

HYUNDAI

işte 2017’nin yıldızları

Markanın orta sınıftaki popüler modeli i30’un, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan 3. nesli, mart ya da nisan aylarında Türkiye pazarına sunulacak. Hyundai, geçen yıl tanıtılan hibrit modeli “Ioniq” de, Türkiye’de markanın ilk kez sunacağı modellerden olacak. Aracın Haziran ayında satışına başlanması planlanıyor.

Markanın son yeniliği de, yılın son çeyreğinde satışına başlanacatk bir SUV olacak.

işte 2017’nin yıldızları

SEAT

Popüler Leon’un makyajlı versiyonunu yılın ilk çeyreğinde satışa sunacak olan Seat, son çeyrekte ise ilk B sınıfı SUV modeli Arona’yı satışa çıkaracak.

SUZUKİ

Yeni nesil “Swift” modelinin Türkiye pazarına sunulması bekleniyor.

Doğuş’un Lozan’da Bentley çıkarması

işte 2017’nin yıldızları

Daha önce, 2009 yılında İsviçre’de “D-Auto Suisse” adıyla bir şirmket kuran ve Lozan kentinde Porsche’nin yetkili satış ve servis merkezini hizmete açan Doğuş Otomotiv, bu kez de VW Grubu ile işbirliği çerçevesinde bir de Bentley showroomu hizmete açtı.

Geçen yılın son ayında, Porsche showroomundan bağımsız olarak farklı bir binada hizmet vermeye başlayan Lozan’daki Bentley bayiliği, aynı zamanda markanın İsviçre’deki 6. bayisi oldu. Buradaki yeni Bentley bayiliği için Porsche’de olduğu gibi yer satın alma ya da bina yaptırmayan Doğuş, kiralama yoluna gitmiş. Dolayısıyla yüksek bir yatırım gerçekleştirmemiş.

2016’nın son ayında açılışı Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’nun katılımıyla yapılan Bentley showroomunda, bununla birlikte Bentley ve Porsche markalarına da servis hizmeti veriliyor.

İkinci el markası

Lozan’daki bu showroomun arka bölümünde Porsche ve Bentley ağırlıklı olmak üzere lüks kullanılmış araçların satışına da başladıklarını belirten Aclan Acar, bunun için “Occassion” adıyla bir faaliyet oluşturulduğunu kaydetti. Acar, “Böylelikle ikinci el araç satışındaki deneyimimizi, yurt dışında da kullanma fırsatı bulduk. Ayrıca Bentley binasında bu markanın yanı sıra Porsche servis hizmeti de veriyoruz. Dolayısıyla Porsche faaliyetimizi de genişletme fırsatı bulduk” dedi.

Lozan’da yılda yaklaşık 300 adet Porsche satışı yaptıklarını belirten Acar, Bentley’de de bu hedefin yılda 100 adedin üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’de geçen yıl toplam 9 adetlik satış gerçekleştiren Doğuş Otomotiv, 2015’te ise 19 adet Bentley satmıştı.

Otomotiv ihracatın değişmez şampiyonu

Otomotiv endüstrisi, geçen yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 24 milyar dolar ihracatla üst üste 11. kez Türkiye’nin lider sektörü oldu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörünün 2016 yılı ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla 23.9 milyar dolar olurken, toplam ihracattan aldığı pay yüzde 17’ye ulaştı. Sektör, böylece 2008 yılının ardından tarihinin en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaşırken, Aralık ayında endüstrinin ihracatı da yüzde 27 artışla 2.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Aylık performansta binek otomobiller grubunun yüzde 76 artışla 1.1 milyar dolar ihracat yapması etkili oldu. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, bu yıl ise hedeflerinin 25 milyar dolarlık ihracat olduğunu kaydetti.